Clatite cu Nutella

Azi e ziua Nutella!!! Implineste 50 de ani…si este mai iubita ca oricand. La noi acasa este o prezenta permanenta, cred al doilea staple food dupa parmezan. Este pur si simplu delicioasa (desi nu e cea mai sanatoasa) si in fiecare weekend apare pe masa la micul dejun.

nutella big jar

O savuram pe paine, de multe ori in clatite si nu numai o data am intins Nutella si pe pizza 🙂 Am avut borcane mici dar si borcane mari, cum e cel de sus de 5 kg…care ne-a dat ceva bataie de cap la inghesuitul in bagaje.

Pentru a marca ziua de azi am facut clatite simple, crepes. Nu ma indoiesc ca multi dintre voi stiu cum se fac clatitele, dar am zis totusi sa scriu si reteta pe care o folosesc eu. Este inspirata de Gordon din cartea lui de deserturi, mai ales ca mentioneaza ca cele cu Nutella sunt preferatele lui 🙂

Pentru 10 clatite (depinde si de dimensiunile tigaii, mie atatea imi ies) avem nevoie de 125 g faina, un vf generos de sare, 2 oua, 1 lingura de unt topit si 300 ml lapte.

Amestecam intr-un blender sau robot faina cu sarea, ouale, untul si jumate din cantitatea de lapte pana are o consistenta omogena. Adaugam si restul de lapte. Punem compozitia intr-o cana mare si pregatim un polonic mic.

Lasam sa stea compozitia 30 de minute, desi Gordon spune ca nu prea e nevoie (faina din ziua de azi este destul de rafinata).

Pentru a gati clatititele avem nevoie de o tigaie intinsa cu margini mici (exista tigai speciale de clatite, pentru a lasa clatita sa iasa usor pe o farfurie), dar va puteti descurca si cu una normala.

Incingem bine tigaia si o dam cu putin ulei de floare soarelui (eu folosesc pentru asta o pensula de silicon). Turnam cu polonicul din compozitie si intoarcem repede tigaia astfel ca clatita sa se intinda frumos in toata tigaia. O lasam 1 minut jumate pana face mici basicute, apoi o intoarcem cu o spatula si o mai coacem jumate de minut si pe cealalta parte. O lasam sa alunece frumos din tigaie pe o farfurie si continuam pana terminam compozitia.

Sunt bune servite imediat, calde. Noua ne plac cel mai mult cu Nutella, dar normal ca se pot umple si cu gem, dulceata, sau miere.

crepes Nutella foodiefamily

Happy Birthday Nutella!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *