Clatite din hrisca cu goji

A inceput din nou scoala…de date asta pentru amandoi foodie kids. O iau de la capat cu liniutele si alfabetul. Si cu mic dejun care tine de foame pana la pranz. Am mai scris eu despre alternative la cerealele clasice de copii acum ceva timp, si de atunci au aparut si am citit o gramada de studii scary despre cantitatile de zahar pe care le consuma copiii si efectele lor negative. Asa ca sunt mai ferma ca niciodata si nu cumpar pacatoasele alea de cereale oricat m-ar ruga, desi dupa vreo 2 luni au inteles ca e “no go” si au renuntat. Singur meu regret este ca erau foarte comode si rapide (incalzit lapte, turnat lapte peste, mancat) ceea ce imi mai lasa vreo 10 minute de somn.

Deci ce mancam la micul dejun before school? Oua, un senvis cu sunca, muesli sau granola homemade, porridge sau ultima descoperire: clatitele de hrisca. Stiu ca suna complicat si e ultimul lucru pe care multi l-ar face intr-o dimineata ploaiasa de septembrie dar sunt usor de facut, foarte rapide si evident foarte sanatoase.

Intr-un castron mare amestecam 275 ml de lapte cu un ou, apoi 60 gr de faina integrala spelta si 60 gr de faina de hrisca. Se omogenizeaza bine. De obicei adaug si 150 gr de afine (de la congelator, am facut stoc pentru toata iarna, si le pun asa inghetate) sau fructe uscate goji. Fainurile si goji le iau de Solaris (se gasesc in orice plafar).

Intr-o tigaie se incinge putin ulei de cocos (healthy all the way) si pun cam 3 clatite mici, aprox cate 2 minute pe parte. Deasupra un fir de sirop de artar sau agave si gata, cel mai healthy mic dejun.

 

1

8 thoughts on “Clatite din hrisca cu goji

  1. Chef Rookie

    Reteta suna extraordinar de bine si de sanatos si ma bucur ca ai astfel de idei, in special pentru cei mici. Si pe mine ma ingrozesc cerealele din comert, pline de coloranti si cantitati semnificative de zahar, pe care nu le consum nici eu ca adult…
    Cu toate astea, as avea o intrebare, sau mai degraba nelamurire, de ce folosesti ulei de cocos? Din ce am citit are punctul de fum foarte scazut..
    ‘Nywayz, i pup you 🙂

  2. Emilia

    Daca cititi si alte studii o sa vedeti ca orice ulei incalzit la peste 40 de grade este toxic, probabil acesta este mai putin toxic decat restul :))))

  3. Monica Post author

    @chef rookie: eu nu am vazut studii negative despre uleiul de cocos, dar oricum in ceva tb sa mai si prajim 🙂

  4. Monica Post author

    @Emilia: asa e, fiecare studiu cu parerea lui; prefer uleiul de cocos la reteta asta ca ii da si o aroma mai de desert

  5. viorica

    Draga mea
    Interesanta reteta ta………dar modul de a o prezenta ………studii scary,no go,healthy….deranjeazaaaaaaa
    Acum cam toti tinerii romani cunosc engleza,dar……….asta nu inseamna ca trebuie sa IMPIESTRITAM limba romana cu EXPRESII TARI
    SUCCCES

  6. Monica Post author

    Multumesc de aprecieri. Cat despre romgleza…face parte din mine si nu ma pot desparti de ea 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *