Cotlete de miel sous vide

Vine in curand vacanta de Pasti si deja fac liste si caut inspiratie pentru ce o sa gatesc. Asa ca o sa las aici o reteta cu miel in calea inspiratiei voastre.

Cum in ultimul timp m-a lovit microbul gatitului la sousvide, am zis sa incerc si cu miel. Si a iesit extraordinar.

mielsousvidefoodiefamily

Ce avem nevoie (pe langa aparatul de sousvide, unul de vidat si niste pungi). Aparat de sousvide gasiti aici. Sau puteti incerca metoda asta fara recuzita complicata.

Ingrediente: 200 ml cafea proaspat facuta (Nespresso…so posh, I know), 150 g zahar, 130 ml otet balsamic, 130 ml melasa de rodie, rozmarin, sare, piper si….2 racks de miel frenched. Pe astea le-am luat gata curatate si pregatite de la Gurmand Apetit.

Metoda suna asa:

  1. Dizolvam zaharul in cafea, apoi adaugam otetul balsamic si melasa de rodie. Punem cele doua racks de miel intr-o punga ziplock, turnam lichidul si lasam la marinat 4-5 ore in frigider sau peste noapte.
  2. Pregatim aparatul de sousvide si incalzim apa la 56 C. Scoatem mielul de la marinat, il uscam cu cateva servetele, il asezonam si il punem in pungi pentru vidat, adaugand un fir de rozmarin in fiecare punga. Vidam pungile. Marinada o pastram.
  3. Lasam mielul la gatit in aparatul de sousvide timp de 2 ore.
  4. Dupa 2 ore incingem cuptorul la 220 grade. Scoatem cu grija pungile din apa calda si scoatem carnea din pungi. Le asezam pe o tava si le bagam la cuptor timp de 10 minute pentru a prinde o crusta frumoasa.
  5. In acelasi timp punem marinada la fiert, 5-10 minte, pana scade si devine un sos gros.
  6. Se taie cotletete individual sau cate 2 si se serveste imediat cu sosul si o garnitura de orez basmati in care am adaugat marar tocat, seminte de rodie, fistic tocat grosier, cateva curmale taiate feliute, ulei de masline si suc de lamaie.

Et voila, asta e reteta mea de miel pentru sarbatoarea ce vine in curand. Iar daca vreti si un desert easter inspired check out this one.

mielsousvidefoodiefamily2

2

One thought on “Cotlete de miel sous vide

  1. Pingback: Cotlete de miel si piure de varza rosie sous vide | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *