Cubul lui Alex

Azi e ziua lui foodie kid…face 8 ani. Pe langa tortul pe care vi-l aratam maine am zis sa incepem ziua asa mai festiv si am facut pentru micul dejun un cub rubik din…fructe. A fost de mare efect si foodie kid a fost foarte incantat si l-a mancat instant.

Pentru realizarea lui am folosit kiwi, mango, pepene rosu si galben din care am sculptat cubuletze cat am putut eu de simetrice pe care le-am asamblat ca in cubul faimos, cu un sos de fructul pasiunii langa ca sa fie mai prezentabil si restaurantworthy.

Acum trebuie sa recunosc ca ideea pentru acest cub mi-a venit cand Electrolux m-a invitat sa particip la concursul pentru o cina la restaurantul The Cube, pentru care trebuia sa gatim ceva in spirtiul cubului….cum Alex tot se munceste la cubul lui rubik de ceva vreme mi-a venit ideea acestui cub din fructe pe care l-a dovedit foarte usor 🙂

Iata deci my dish pentru concurs, desert din fructe in forma de cub, pe care trebuie sa il votati si aici pe blog si pe FB…so feel free to vote for me!!!

Post edit: Am primit multe comentarii cum ca ideea nu-i a mea, nu e orginala, si ca le-am copiat reteta de pe blogul lor, mail mult sau mai putin politicoase. Oameni buni, pai ce am zis eu ca e ideea mea? am zis ca “mi-a venit ideea”. In plus eu zic ca ideea i-a venit primul Dl. Rubik 🙂 Ma gandesc ca doar el putea sa imi zica “stai asa ca e ideea mea”.

Dar ca sa fie cat se poate de clar iata cum “mi-a venit ideaa” sa fac cubul din fructe. De vina e Madalin of Wine and Knives ca ne-a dus intr-un weekend in Austria (despre excursia cu pricina puteti citi aici) si in timp ce asteptam noi la restaurant sa ne dea masa am zarit pe un raft la intarare revista asta si mi-a ramas in minte coperta, mi s-a parut geniala. Fast forward in decembrie si din nou cu Madalin la masa dezbateam noi ce sa facem pentru concursul Electrolux, nu aveam nici o idee ce pot sa fac inspirat de The Cube (ca a fost tema nu? ) si cum the mind works in misterious ways mi-am amintit de cubul de pe coperta. Cum ala era cu ceapa si alte legume si eu aveam dubla sarcina sa fac si ceva pt copil am schimbat legumele pe fructe, si iata ca a iesit cubul lui Alex din fructe inspirat de revista asta, de fructele pe care le tai pentru copil si de cubul care ii sta pe birou. There you have it: The inspiration.

 

2

27 thoughts on “Cubul lui Alex

  1. alison

    la multi ani micului foodie,toate cele bune!
    si bafta la concurs!
    ps:sint cam trista ca nu are cine sa-mi pregateasca si mie asa un mic dejun.asa-mi trebuie daca am crecut!:))

  2. Monica

    La multi ani lui Alex si felicitari tie pentru ingeniozitate! e o idee foarte simpla si atat de fun, sigur o sa o preiau si eu:) succes la concurs!

  3. Monica Post author

    @monica: e asa de simplu ca nici nu o putem numi reteta, mai degraba traforaj si montaj. Multumesc pentru suport

  4. Monica Post author

    @anca: merci mult! mai am pana la confectionatul de catzelushi (care catzel a avut un succes fenomenal! omu a declarat ca a fost cea mai tare petrecere din viata lui cu asa o surpriza 🙂 )

  5. Alex

    Mulţi ani trăiască !!!
    Mulţi ani trăiască !!!
    Mulţi ani trăiască !!!
    La mulţi aniiiiiiiiii !!!
    Cine să trăiască ?! cine să trăiască ?! La mulţi ani !
    ALEX să trăiască , ALEX să trăiască ! La mulţi ani !!!!!!!!!
    Sa câștige cubul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *