Cuiburi cu oua

Anul asta de Pasti am fost in Bucovina asa ca nu am gatit miel si alte chestii traditionale specifice sarbatorii. Totusi nu am putut sa ma abtin sa nu fac un desert easter-inspired macar si dupa. Asa ca am produs niste cuiburi de bezea cu oua de ciocolata.

In compozitia de bezea clasica (care se face cum am zis aici) am adaugat cateva lingurite de espresso si o lingurita de cafea macinata si am turnat-o frumos in tava in forma de cosulete. Apoi la cuptor la 100 grade si vreo 2 ore pana s-au uscat bine.

Pentru umplutura am facut o clasica creme patissiere tot cu cafea, sa se asorteze la cuib.

Se amesteca 6 galbenushe cu 50 gr de zahar bine de tot. Se adaua 40gr de faina si se amesteca din nou bine de tot. Intr-o craticioara am incalzit 500ml de lapte cu inca 50 gr de zahar si extract de vanilie, cum a dat in clocot hop peste amestecul cu galbenushe pana se omogenizeaza si pe urma inapoi in craticioara pe foc. Se da din nou in colcot si se amesteca continuu vreo 2 minute la foc mediu cu un tel pana capata consistenta necesara. Am adaugat si o ceashca mica de espresso la sfarsit.

Dupa ce s-a racit se umplu cu crema cuiburile si ele racite si se decoreaza cu oua de cicocolata.

E voila, cuiburi cu oua. De Pasti.

0

One thought on “Cuiburi cu oua

  1. Pingback: Cotlete de miel sousvide | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *