Eclade

Luna asta n-am gatit mai nimic. Acasa, ca saptamana trecuta am gatit o tona de pesti la scoala de gatit pesti. Dar acasa o mare pauza, din lipsa de timp si de inspiratie, caci da, se-ntampla si celor mai foodie dintre noi. Pranzul mi l-am petrecut mai ales in compania unui dragutz borcan de zacusca (homemade mind you), a unei colectii impresionante de senvishuri cu salam, si intr-o zi nebuna la birou chiar cu o cutie de alune felix gasite prin sertar. Nu-i very foodie, dar v-am prevenit.

Daaar, dupa ce saptamana trecuta am gatit kile si kile de pesti si scoici si alte chestii subacvatice my mojo came back.

Pentru ca a venit toamna si cei doi copaci din curte sunt pini, au cazut pe jos muuuulte ace. Am mituit baietzii cu briose sa le culeaga pentru ca aveam un plan maret. Un plan maretz numit ECLADE. Adica scoici parlite sub ace de pin…asta da comeback.

Reteta pentru Eclade este foarte simpla. Se iau si se curata midii, se pun frumos cu varfu in sus (cand se deschid sa nu cada cenusa in ele), se acopera cu muulte ace de pin stranse de copii si se da foc…

Dupa ce ard bine toate acele se vantura cenusha si gata. Aroma si gustul afumat al scoicilor….incredibil, fara cuvinte si tot asa…la cate midii am mancat la viata mea in fel si chip, astea sunt de departe cele mai bune.

Fug sa fac alte briose sa mituiesc niste culegatori de ace de pin…

 

 

0

2 thoughts on “Eclade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *