Idei de cina – pui la cuptor cu oregano, dovleac si conopida

Daca v-am convins cu Pledoaria mea de cina in familie, atunci sa incepem capitolul “Idei de cina”, un capitol care sa va inspire, sa va dea idei. Multa lume ma intreaba ce mancam noi diseara si se mira cand raspund ceva de genu “niste pui cu legume la cuptor”…suna asa banal. Nu stiu de ce se asteapta sa fie ceva deosebit sau vreun ingredient special (ok, obsesia cu yuzu ar putea sa fie de vina) dar adevarul este ca mesele de seara de luni pana vineri sunt cat se poate de obsnuite, dar cu ingrediente proaspete si de sezon. Las pentru weekend idei inovatoare si deosebite, dar in timpul saptamanii nu am nici timp si nici inclinatia sa fac ceva deosebit. Asa ca stick to the basics, but with a twist.

Acest capitol va fi si un fel de jurnal/cronica a ce se intampla la noi in bucatarie, inspirata fiind de ultimile carti citite, reviste rasfoite, feluri gustate la restaurante si in cele din urma ce m-a atras cel mai mult in ultima vizita la piata/supermarket. Retetele din acest capitol nu vor avea cantitati precise sau ametode complicate, asa ca la treaba.

Fara sa o mai lungesc sa trecem la treaba cu un fel simplu dar plin de aroma. Se incinge cuptorul la 220 grade. Se pun pulpe de pui cu piele, dovleac (taiat cubulete), conopida (separata in buchetele) si un bulb de fenicul (taiat felii) intr-o tava mare. Intr-un mojar punem 1 lingura de cimbru, 2 linguri de oregano (proaspete sau uscate), 2 catei de usturoi si 1 lingurita de paprika si se macina bine. Se adauga 2 linguri de ulei de masline si sare pana se formeaza o pasta. Cu pasta asta dam bine puiul si legumele.

Se coc in cuptor 30 de minte (le intoarcem din cand in cand) sau pana sunt frumos rumenite.

Cina e gata!

 

2

2 thoughts on “Idei de cina – pui la cuptor cu oregano, dovleac si conopida

  1. Alexandra

    Cam asa se gateste si la mine in timpul saptamanii.
    Aseara a fost piept de pui la gratar (presarat cu piri-piri) cu morcovi “aburiti” stropiti cu putin ulei de masline si oarece ierburi uscate. Foarte glamorous 🙂 Lucrurile mai fancy si retele cu multi pasi si multe ingrediente sunt pastrate pentru weekend, ocazii speciale, concediu etc. In zilele lucratoare, cand ajung seara acasa, prioritatea e sa fie ceva rapid si sanatos, nu neaparat si “special”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *