Inghetata de castravete, soc si tequila

De cum am citit postul Catalinei despre inghetata si concurs m-am hotarat sa particip la concurs, nu de alta, da stiu pe cineva care isi doreste tare o masina de inghetata. Nu e pentru mine dar cu atat e mai nobila inscrierea asta in concurs, don’t ya think? Asta si faptul ca nu am mai scris pe blog de ceva vreme…blame it on the summer.

Inghetata am facut non stop toata vara, am doi/trei clienti care au vrut zilnic inghetata asa ca am facut cantitati industriale de inghetata/sorbeto de caise, capsuni, zmeura, mure, afine si ce alte fructe au mai ajuns la mine in frigider.

Nu va panicati daca toate aceste inghetate sunt kids-friendly, avem si una in versiune grown-up, caci ce poate fi mai bun cand ajungi acasa de la servici in plina luna lui cuptor decat o inghetata megafresh de castraveti cu soc si tequila…asa, ca sa revii la realitate.

Ideaa pentru combinatia asta mi s-a intamplat dupa ce am gustat-o pe la un restaurant undeva (nu mai stiu unde…), dar oricum nu e chiar asa o inovatie, mai peste tot se serveste sorbeto de lamaie cu votca pe la mijlocul unui meniu lung. In plus castravetele nu e departe de pepene si se comporta cam la fel in inghetate. Adica are multa apa si putin alcool merge la fix ca sa nu se faca plina de aschii de gheata.

So, se iau niste castraveti frumosi si crocanti care se curata de coaja, sa ramana cam 300 gr. Se pun in blender impreuna cu 50 ml sirop de soc (home made ofc), 30 ml de tequila si sucul de la o lamaie. Mai gustati, mai puneti ce vi se pare ca mai trebuie, dar nu exagerati cu tequila ca pe urma iese slushy in loc de inghetata.

Se pune in masina de inghetata  (cine are) sau in forme la congelator si se savureaza la umbra.

Sper ca duamnele serioase din juriu sa fie incantate de reteta mea 🙂

Photo of the jury by Catalina Zaharescu

1

2 thoughts on “Inghetata de castravete, soc si tequila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *