Inghetata de parmezan

Iata in sfarsit reteta de inghetata cu care m-am produs la televizor la frumoasa emisiune Sanatatea in bucate.

Prima data am mancat inghetata de branza in Italia la cina de primire in vacanta de cooking, mai precis de branza de capra. A fost senzationala si a promis o saptamana aventuroasa, ceea ce a si fost. Dar cum branza mea preferata este parmezanul si in ultimul timp am consumat cantitati considerabile, am cercetat si am descoperit si retete de ingheteta cu parmezan, so here it is (pentru puristi, inspiratia provine din cartea Ice Creams, Sorbeti & Gelati). Pentru ca este un produs delicat ar fi bine de folosit numai Parmigiano-Reggiano, altfel rezultatul nu va fi la fel de smooth.

Pe langa faptul ca este senzationala, se face si foarte usor.

Se incalzesc pana la fierbere 500 gr de smantana lichida cu 110 gr zahar, amestecand constant. Se ia de pe foc si se amesteca 110 gr parmezan ras, pamestecand pana se topeste. Se lasa la racit si se pune in masina de inghetata. Alternativ se poate pune intr-un vas rezistent la congelator, pana a doua zi.

Se serveste cu capsuni taiate bucatele si crema de otet balsamic.

 

0

2 thoughts on “Inghetata de parmezan

  1. Florin

    wow, ce tare! :)) si eu am facut o inghetata geniala de gorgonzola cu miere (dupa cartea lui Lebovitz), da’ am ajuns s-o mananc singur, cica era prea ciudata… amatori, deh… :))

  2. Monica Post author

    Indeed 🙂 eu am plecat de la premiza ca o voi manca singura si am facut putina…evident ca le-a placut si am fost “certata” de foodie kids ca nu e mai multa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *