Inghetata pe bat de pepene. Si caise

Asa ii zicea cand eram eu mica ­čÖé┬ánumai ca cea pe care o fac acum nu are nici o legatura cu inghetata de pe vremuri. Cam orice fruct ajunge la noi in bucatarie vara, sfarseste si sub forma de popsicle sau inghetata pe bat. Doar cu un blender si cu forme de inghetata (de la ikea sau kitchen shop) fac repede inghetate racoroase si castig si “good mommy points” ca au mancat foodie kids o parte din cele 5 porti de legume/fructe pe zi.

Reteta de baza este jumatate de kg de fructe (capsuni, zmeura, piersici, pepene galben) cu sirop de zahar, difera de la fruct la fruct si cat de dulce e. Taste and see. Pentru o nota mai foodie se pot infuza cateva frunze de busuioc in sirop, mai ales in inghetata de capsuni.

Pepenele rosu este fructul care ar trebui sa aiba scris pe eticheta “make me a popsicle”, e deja dulce si ingheata foarte bine pe bat avand multa apa. Cand fac inghetata de pepene infuzez in sirop cateva bete de lemongrass, se potrivesc perfect. Iar in cea de caise am infuzat lavanda. Din lipsa de forme de popsicle suficiente, mai inghet si in forma de cuburi de ghetata sau (cum sunt mai jos) in forme de canneles.

Daca nu uit, cand sunt jumatate inghetate pun si bete si gata inghetata pe bat. Daca nu, le servesc asa ca niste cuburi, de ce nu chiar pe post de cub de ghetata aromat in bauturi.

Urmeaza sa testez o combinatie de castravete cu tequila, dar aia numai pentru foodie man ­čÖé

Have a cool day!

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *