Just bones

Ahhhh maduva…unii o iubesc, altii nu pot sa o vada dapai sa o si manance. Eu sunt undeva la mijloc adica nu o mananc dar o gatesc pentru ca foodie man loves the stuff. Cand am vazut oasele astea in vitrina le-am luat imediat sa i le gatesc. Numai ca asa ceva nu am mai gatit si nici vreo reteta nu am vazut printr-una din cartile din biblioteca bucatriei mov. What to do….

Din cate stiu eu (ca nu am facut inca o ciorba de oase….) de obicei cui ii place maduva o culege dintr-un os care a fiert in supa. Dar nu aveam dispozitia necesara sa fierb supa si ma framanata ideea ca o sa cada maduva din oase prin supa si strica efectul. Asa ca dupa o mica cercetare am descoperit ca se pot coace oasele astea…ceea ce am si facut.

Am pus oasele pe partea mai lata sa stea bine in tava si le-am bagat la cuptorul bine incins la 230 grade si le-am lasat acolo pana mi s-a parut mie ca s-a facut (in jur de 25 min da depinde de la os la os ca sa zic asa).

Foodie man tot le-a dat tarcoale si cand s-au racit a scos frumos maduva din oase cu linguritza de mancat homar (primita cadou la scoala de pesti si care nu vazuse nici un homar la viatza ei) si a intins maduva pe painea prajita. Cativa fulgi de sare si gata. Happy foodie man :)

Ca sa mi se para si mie ca am gatit totusi ceva (bagat/scos oase din cuptor nu se poate numi gatit) am facut un dressing mic din cateva capere, o esalota si patrunjel amestecate cu un pic de ulei de masline si zeama de lamaie. Looks better zic ca de gust tot nu am gustat.

So there you go, daca va place maduva go for it. Foodie man zice ca a fost za best.

 

 

 

4 thoughts on “Just bones

  1. Linda

    Definitely din ciclul “Maninc si pling”! Tot asa, pe piine si presarata cu sare – cum mi-o dadea bunica mea cind eram mica, asa o maninc si acum.

    Mai bagai niste legume si faceai niste stock, il tineai pentru demi glace.

    Allow me un off topic: cine vrea evaporated milk il gaseste la Cora la ethnic aisle, ii zice: Lait concentre non sucre”, vreo 5-6 lei. Condensed milk (deci cu zahar) il iau de la magazinele arabesti, vreo 10 lei.

  2. Fab Chef

    Maduva?!?!! I love it. Cand facea mami supa, abia asteptam sa o pescuiesc. Moama mi s-a facut o pofta! Nu mai stiu de cand n-am mai facut o supa zdravana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>