Atelier de pizza si paste cu SAGA KID

Eu am mai gatit in fiecare saptamana da nu am avut timp sa scriu, am avut multe lectii in ultimul timp ca ne-a dat la scoala multe teste, si am mers si la inot si dupa aia eram prea obosist sa scriu si am avut de repetat si la chitara si daca mai mi-a ramas timp m-am uitat la TV, chiar nu mai am avut chef sa mai scriu compuneri. Nici macar despre mancare.

Dar acum ca vine vacanta si am dat azi si ultimul test final la mate (si am luat -FB) mami mi-a adus aminte ca ar trebui sa scriu despre primul eveniment cu mancare la care am fost invitat eu Alex ca blogger, ceea ce a fost foarte tare.

Evenimentul asta a fost cu facut de pizza si paste deci clar ca m-am dus, cred ca toata lumea stie ca mie imi plac pastele si pizza. Mami mi-a spus ca evenimentul a fost organizat de un afterschool super numit SAGA KID unde copii se duc dupa scoala sa faca teme si alte chestii. Eu nu pot sa merg la un afterschool din asta ca stau la scoala pana la 4 jumate si de la anul o sa stau pana la 5 si ceva. Dar mi-ar placea foarte tare pentru ca fac si chestii din astea cu mancare si se joaca copiii acolo.

Pe 1 iunie care e ziua copiilor SAGA Kid a avut o idee foarte cool sa cheme copiii sa faca pizza si paste la un restaurant adevarat, din centrul vechi. Mie imi place mult centrul vechi, ca sunt multe restaurant cu mancare si acolo am mancat eu un mega super hamburger (mami note: la Simbio ) si pe o strada da nu stiu care, este un nene care face scamatorii cu inghetata si e foarte tare (mami note: la Divan). Si tot acolo este si un restaurant care mie imi place foarte mult ca are mini caracatite prajite care sunt super (mami note: la Meze).

Acum am fost la restaurantul Buongiorno si am primit sorturi frumoase cu numele nostru si mai intai am desenat un meniu frumos cu ce o sa gatim. Pe urma ne-am impartit pe echipe si eu am fost normal la pizza pentru ca eu stiu sa fac pizza de la tati care face cea mai buna pizza din lume. Si prietenul meu Cris zice asa. Filip a mers la paste si alti copii au fost chelneri.

La pizza am intins coca si am pus pe ea ce a comandat fiecare parinte ca vrea sa manance. A fost tare sa fac pizza ca am mai gustat din chestiile de pus pe pizza care erau in niste castroane mari acolo. In cuptor le-a pus nenea de la pizza ca noi nu aveam voie la cuptorul ala ca frige tare, are 400 grade! Am facut si focaccia si nenea m-a laudat ca stiam ca se face cu trafaletu cu tzepi. Eu am stiut ca si tati are unul si am vazut cum facea cu el.

Copiii de la paste au facut ei coca cu faina si oua si pe urma au dat la manivela sa iasa pastele si pe urma au fost chiar in bucataria adevarata sa le fiarba si sa le amestece cu sos. Lui Filip i-a placut sa faca paste ca a trebuit sa dea la manivela si el mereu invarte ceva.

Toti parintii au mancat si ne-au aplaudat ce bune au fost. Si noi am mancat pizza facuta de noi, fiecare cu ce a vrut.

Mi-a placut foarte mult sa fac pizza la restaurant si daca afterschool SAGA Kid ma mai chiama ma duc précis, dar data viitoare vreau sa fac pastele. Si le multumesc frumos ca m-au invitat si pe mine.

E super tare sa fiu blogger ca altfel nu ma chema acolo sa fac pizza!

 

1

2 thoughts on “Atelier de pizza si paste cu SAGA KID

  1. The Wandering Oltean

    Bravo! Inca o poveste delicioasa si interesanta.
    Nici mie nu-mi prea place sa scriu posturile mele. Este mai mult fun sa gătești… sau sa te uiți la televizor decât sa scrii 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *