Quiche cu sunca si branza

Mereu cand avem un proiect la scoala eu imi aleg ceva cu mancare. Anul asta am facut deja un proiect despre mancarea din Croatia iar cand la geografie mi-a picat Franta am stiut ca sunt foarte norocos. La Franta e cel mai usor sa scrii despre mancare. Si de data asta Viorel ne-a spus ca putem sa si aducem ceva de mancare din proiect.

Initial am vrut sa fac eclaires dar mami a zis ca dureaza prea mult si precis le stric pana ajung la scoala la ora de geo. Asa ca m-am decis sa fac un quiche despre care am vazut eu o reteta in cartea de franceza anul trecut.

Mami a adaptat reteta sa o facem cu un aluat puff luat de la Lidl ca a trebuit sa fac quiche intr-o seara de miercuri cand aveam si antrenament de inot si nu aveam timp sa fac eu aluatul.

Pentru quiche de proiect am avut asa:

1 aluat puff de la Lidl
100 g sunca taiata cubulete
100 g cascaval ras
cateva ciuperci
2 oua
250 ml smantana (din aia de care se pune in ciorba)

Am incins cuptorul la 200 C. Am intins foaie de aluat cu tot cu hartia in care era pe o tava de tarta cu fund care se desprinde.

Am curatat ciupercile

quicheFoodieTeen2

Le-am taiat felii

quicheFoodieTeen3

Am taiat sunca si am ras cascaval

quicheFoodieTeen4

Am amestecat ouale cu niste sare, piper si smantana

quicheFoodieTeen5

Am pus in forma sunca si ciupercile

quicheFoodieTeen6

Deasupra am pus cascaval ras

quicheFoodieTeen7

Am bagat la cuptor si s-a copt in 25 de minute.

quicheFoodieTeen9

A doua zi am dus tarta la scoala si le-a placut la toti si am luat si multe merite la proiect.

quicheFoodieTeen

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *