Sos ragu rapid

Cand am timp seara imi place sa gatesc sos ragu pentru paste. Nu se intampla prea des pentru ca am multe lectii si proiecte, ma trimite mama la inot sau am ore de chitara. Dar cand am timp asta prefer ca sa gatesc. Si pe urma mai imi trebuie timp sa si scriu aici…asta ca sa stiti de ce nu am mai scris de mult.

Reteta este usoara si am invatat-o repede pe dinafara, mai usor decat poeziile pentru la scoala. Cand stiu ca o sa am timp ii spun lui mami si ea imi cumpara ingredientele, de fapt nu toate ca rosii la conserva si legume avem mereu acasa. Oricum, astea trebuie pentru sosul meu ragu:

carne de vita de tocat 500 g
1 morcov
1 tulpina de telina
1 ceapa
1 catel de usturoi
1 conserva de rosii intregi
1 conserva de pasta de rosii (mica)
oregano uscat

1. Mai intai toc carnea de vita, pe care o tai in cuburi ca sa intre in masina de tocat.

sosragufoodiekid

2. Pe urma pun in robot morcovul, telina, ceapa si usturoiul.

3. Intr-o cratita mare pun niste ulei de masline si legumele tocate si le las 5 minute asa. Pe urma pun deasupra carnea tocata si o las pana nu mai iese zeama din ea…iese destula zeama de obicei. Mami zice ca intai trebuie sa iasa zeama ca sa intre gustul bun de rosii.

sosragufoodiekid2

4. Dupa ce nu mai lasa zeama pun si sare si un pic de piper. Acum e timpul sa punem si pasta de rosii si rosiile pe care le zdrobesc cu lingura. Si las la fiert 20-25 de minute. La sfarsit pun niste oregano uscat din borcanul lui tati pentru pizza.

sosragufoodiekid3

5. Fierb pastele in multa apa cu sare si le amestec in castron cu sosul. Pun deasupra si parmezan ras.

sosragufoodiekid4

Asta e reteta mea preferata de gatit dupa scoala.

sosragufoodiekid5

Sfarsit 🙂

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *