Mic dejun racoros si sanatos pentru zile fierbinti

Nu sunt adepta stilului de viata raw dar pe caldura asta sunt momente cand nu imi vine sa dau drumul nici la fierbator sa fac o cafea…Asa ca pentru micul dejun cel putin am renuntat sa mai gatesc ceva si am abuzat de blender pentru smoothies.

Totusi numai cu zeama nu pot trai pana la pranz asa ca am revenit la dragoste mai veche…cerealele inmuiate de seara. Dupa cum am povestit eu mai de mult aici, am incercat ideea asta cu fulgi de ovaz si cu hrisca.

Dar de curand am incercat ceva nou: Dejun Kollath de la Solaris, pe baza de grau maicnat si amestecuri de fructe uscate. Nu contine zahar adaugat ca majoritatea amestecurilor tip muesli, ceea ce este minunat.

kollath 4

Modul de preparare este extrem de simplu, se lasa la inmuiat peste noapte in apa si a doua zi se consuma cu pofta si cu adaosuri dupa gust.

Cum de saptamana asta am inceput recoltatul de afine, evident ca am adaugat niste afine si cateva alune de padure pentru extra crunch. Si putin iaurt ca sa fie mai cremos. Nu am simtit nevoia sa mai pun zahar (de cand am renuntat la el, toate mi se par mai dulci…) dar daca vreti puteti pune miere sau un indulcitor natural.

Iaurtul nu se regaseste in principiile dieteticianului care a creat acest produs, deci daca vreti sa respectati intru totul ideea, trebuie sa nu folositi lactate.

In loc de afine se pot folosi si alte fructe (banane, mere, zmeura, capsuni, mure) si puteti adauga  si condimente. Mere cu scortisoara de exemplu mi se pare o combinatie grozava.

kollath 3

Rezultatul este un aliment bogat in enzime si satios (nu mi-a fost foame pana dupa pranz).

kollath

De incercat!

1

One thought on “Mic dejun racoros si sanatos pentru zile fierbinti

  1. Pingback: Concurs Solaris | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *