Minitarte cu rosii si branza gruyere

Miniartele cu rosii le-am facut intr-o zi la pranz saptamana trecuta in timp ce faceam bagajul pentru vacanta. Mi-au luat 5 minute sa le bag in cuptor si 2 valize mai tarziu aveam un pranz rapid si gustos pe masa.

A implicat si putina planificare, am scos foietajul din congelator cu o seara inainte, sa fie gata cand gaseamĀ 5 minute sa pregatesc ceva.

Pentru minitarte am folosit rosiile Principe Borghese de la Tomatina, aveau forma perfecta (mici si rotunde) ca sa le tai in sferturi si sa incapa in formele de minitarte si suficient de dulci ca sa se imprieteneasca frumos cu branza.

Am taiat din aluatul de foiteaj cateva cercuri pe care le-am asezat bine in formele de minitarte. In fiecare forma am pus o lingurita mica de mustar de dijon intinsa pe fund cu o lingurita, sferturi de rosii Principe Borghese si deasupra branza gruyere rasa. Daca nu aveti la indemana branza din asta, merge la fel de bine cu cascaval. Le-am pus in cuptor la 200 C si le-am lasat pana s-au rumenit bine, cam 30 de minute.

Un pranz rapid si gustos (sau o gustare mai consistenta) si am pornit spreĀ vacanta!

tartarosiigruyere

 

0

One thought on “Minitarte cu rosii si branza gruyere

  1. Pingback: Cu si despre rosii | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *