O data pe an – fragii

Sfarsitul de saptamana trecut m-a prins la Bran pentru excursia/team builiding cu clasa lui Alex, adunare care a iesit neasteptat de bine pentru un grup adunat prima data in intregul lui (exceptie, foodie man a absentat ca era prins intr-o competitie sportiva), desi initial ne-am simtit “ca la o nunta din obligatie in provincie” cum a punctat cineva seara la masa in acordurile slagarelor Mirabelei Dauer (performing live, mind you).

Dar pe cat de frumos a fost, finalul a fost a true foodie moment. Pe cand stateam in trafic la un stop de lucrari de drum, au aparut o gramada de ambulanti cu cosuletze cu zmeura. Cativa aveau si fragi si nu m-am putut abtine sa nu iau, era singurul moment din anul asta in care puteam sa gust fructele astea parfumate si aromate (la piata in Bucuresti nu apar niciodata). Si ce bucurie de foodie cand dau peste un ingredient asa greu de gasit, cu un sezon asa de scurt…happy happy day.

Asa ca am ajuns acasa cu o mana de fragi. Ce sa fac eu cu ei care sa prinda cat mai mult din aroma deosebita. I-am impartit in 2 tabere. Cele mai frumoase au ajuns topping pe un borcan cu iaurt grecesc Olympus pe post de cina de duminica. Pure bliss 🙂

Cele mai incercate au ajuns intr-un desert inspirat de Poire au Chocolat.

Mai intai am facut siropul din 70 gr de fragi, 30 ml apa, 1 lingurita de zeama de lamaie, 2 bucati de coaja de lamaie si 30 gr de zahar. Se pun toate intr-un vas pe foc, se da in clocot dupa care se mai fierbe la foc mic 5 minute. Se lasa la racit si dupa o ora se strecoara fragii, apasand un pic in sita sa iasa tot siropul.

Pentru crema am amestecat 2 galbenushuri, 1 lingura de zahar, 200 ml de frisca lichida si extract de vanilie, si am turnat in cantitati egale in 2 vase mici de ceramica. Le-am dat la cuptorul incins la 140 grade cam 45 de minute, intr-o tava umpluta cu apa calda (bain marie).

Dupa ce s-au racit le-am acoperit cu sirop si am decorat cu fragi frumosi.

Am apucat sa gust o data si sa fac cateva poze dupa care foodie kids, dupa ce au stat in masina 2 ore cu aroma de fragi, au lichidat cele 2 portii instant.

Sper sa mai fac o data desertul asta…dar trebuie sa astept pana la anul.

 

0

3 thoughts on “O data pe an – fragii

  1. Monica Post author

    pai esti foarte norocos, eu nu am vazut nicaieri prin piete; si ce ai facut cu ei?

  2. The Wandering Oltean

    Pai sunteti amandoi norocosi! Personal nu am mai vazut asa ceva nici in piete, nici purtate de ambulanti si nici in nici o alta forma de mai bine de 15 ani :).
    Si chiar si inainte, nu am vazut atatia fragi la un loc niciodata! Poate 5 – 6 asa de pofta, maxim :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *