Operatiunea pachetelul – Bomboane raw

Daca la inceputul saptamanii am inceput o serie cu masa de seara, azi incepe seria de school snacks, sau gustarea de la scoala, sau pachetzelul, sau cum ii spuneti voi. Seria in cauza a fost si tema unui sezon de rubrici saptamanale realizate by yours truly la emisiunea Totul despre mame de la Prima TV, iar de luna aceasta vor fi vizionabile pe canalul youtube Totul despre mame. Am numit-o “Operatiunea pachetelul” pentru ca este nevoie de organizare si planificare ca sa iasa cum trebuie. Dap, si asta trebuie inclusa in brainstormingul de weekend de care am povestit aici. Impreuna cu foodie kids stabilim ce vom pune la pachetel, toata lumea propune, unele se aproba altele nu, de ambele parti. Dupa negociere facem lista cu cele 5 zile si le afisam frumos pe tabla din bucatarie. Incerc sa strecor si idei care sa ajunga 2 zile (briose de exemplu) ca sa mai castigam timp. Astfel nu mai exista intrebarea “ce mi-ai pus in pachet ” sau lamentari de genu “da io nu vreau aia”. E scris mare acolo pe perete si gata, ai fost de acord cu ea sambata si nu ti-ai schimbat gusturile in 3 zile.

Iar din punct de vedere organizatoric stabilim ce se poate face de seara sau dimineata ca sa nu alergam prin bucatarie dimineata cautand prin dulapuri. Cum ziceam, operatiune in toata regula:)

Sigur ca poti pune in ghiozdan un pachet de biscuiti sau alt produs de cumparat, si multi asa si fac. Cele mai des intalnite motive sunt “nu am timp sa pregatesc ceva” si “nu stiu ce sa ii mai pun”. Asa ca scopul acestei serii este sa demontam aceste doua motive cu home made snacks, usor si rapid de preparat. Sau poti duce asta la nivel de arta, de vizitat si admirat acest blog – Lunchbox Awsome – care e intradevar awsome. Iata de exemplu ce poti face cu un sendvis, un ou, o branzica babybel, ananas si kiwi 🙂 Asta daca ai mult timp si ceva inclinatii artistice.

Dar nu asta vom face noi aici. Nup, noi o sa facem chestii rapide si simple.

Prima idee, ca nici nu o pot numi reteta, este de niste bombonele raw. Recunosc ca nu ma omor dupa ideea de raw dar cateodata e binevenita, mai ales cand foodie kids cer mereu ceva dulce sau bomboane. Ideea asta am invatat-o de la Ileana (of Pukka Food) care ne-a aratat cum sa le facem la un mic eveniment cu parintii la scoala in urma cu ceva timp.

Ingrediente: 150 gr caise uscate, 75 grame migdale, fulgi de cocos.

Intr-un mixer se pun caisele cu migdalele pana se formeaza o pasta. Se modeleaza cu mana bomboane si se ruleaza prin fulgi de cocos pentru a nu se lipi. Si gata, e foarte amuzant pentru copii, ca un joc cu plastelina. De multe ori am spus ca vor fi incantati sa manance ce au pregatit chiar ei, chiar daca suna cam sanatos si colegul vine la pachet cu biscuiti oreo. Care nu sunt cei mai rai, don’t get me wrong, dar garanteaza un copil agitat vreo doua ore de curs cu mari sanse sa fie mustruluit ca nu sta cuminte. Zaharul, bata-l vina.

Lectia zilei: Planifica si organizeaza.

Vizionare placuta!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *