Operatiunea pachetelul – Chipsuri de legume

Azi va prezint un nou episod din seria gustarilor de scoala, realizat impreuna cu Totul despre mame, mai precis chipsurile de legume.

Desi foodie kids nu primesc chipsuri sau alte chestii similare din comert, nu cumpar asa ceva, mai vad si ei in stanga in dreapta sau la alti colegi si cum tentatia e mare imi cer si mie acasa. Le-am spus ca nu cumpar asa ceva, dar avem o intelegere, imi spun ce isi doresc si facem noi acasa o varianta mai sanatoasa.

Chipsuri de obicei facem din cartofi dulci si sfecla, dar cel mai des din cartofi dulci pentru ca au o forma alungita perfect si dintr-un cartof iese o tava de chipsuri de aceeasi forma. In plus le putem pune diferite condimente, merg si cu sare si cu scortisoara, pentru ca, duh, sunt dulci. In cazul sfeclei mai exista si efectul secundar de “maini insangerate” numai bun saptamana asta de groaza.

Pentru copt chipsurile folosesc o tava de pizza (din cea cu gauri) pentru ca se pot aerisi si de jos si nu mai trebuie sa ii intorc. Dar in lipsa de tava mentionata se pot pune si pe o tava normala cu hartie de copt si ii intoarcem la jumatea timpului.

Pentru instructiuni de pregatire see the movie below.

Lectia zilei: Gaseste alternative sanatoase/homemade

PS: M-am bucurat tare ca am fost o mica inspiratie pentru Stefana care a facut si ea reteta noastra.

2

2 thoughts on “Operatiunea pachetelul – Chipsuri de legume

  1. Florin

    nu pot sa cred ca au blurat logoul The Foodie Family… la episodul trecut ma gandeam ca cine stie ce brand o fi pe sorturi de nu l-au lasat, dar asa e chiar culmea… bine ca nu ti-au scris si numele asa Mo***a R**u… morons!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *