Operatiunea pachetelul – rasucele sarate si dulci

O noua saptamana de scoala, o noua idee de pachetel, un nou episod din seria “Operatiunea pachetelul” pe canalul youtube Totul despre mame.

Azi facem rasucele sarate si dulci, o idee buna nu numai de pachetel scolar dar si pentru invazia de musafiri de luna care vine. Cele sarate sunt perfecte pentru cei mari la un pahar, cele dulci pentru cei mici langa (sau intr-o) cana de ciocolata calda.

Avem nevoie de un pachet de foietaj (proaspat sau congelat), sos de rosii si parmezan pentru cele sarate, miere si nuca de cocos pentru cele dulci.

Intindem aluatul pe masa si taiam cu cutitul fasii late de 1 cm. Intindem sosul de rosii, presaram parmezan, apoi rasucim fiecare fasie si o punem pe o tava coperita cu hartie decopt. Apasam bine capatul fasiilor, altfel de desfac la cuptor. Le lasam 10 minute pana se fac aurii. Le scoatem din cuptor si mai presaram parmezan cat sunt calde.

Pentru instructiuni video, see the movie below.

1

2 thoughts on “Operatiunea pachetelul – rasucele sarate si dulci

  1. Simona

    daca vrem sa facem si foietajul in casa, ce reteta pt aluat recomanzi in acest caz? multumesc 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *