Placinta cu capsuni

Sambata dimineata mereu ma trezesc inainte baietilor si cateodata suficient de devreme sa am timp sa pregatesc ceva pentru un mic dejun de weekend. Acum ca au aparut capsunile clar trebuia sa pe folosesc cumva. Am facut placinta asta intr-o dimineata cand ma uitam lung in frigider cautand inspiratia si am scos 500 g de capsuni si un aluat fraged cu unt (ready made) gasit la MegaImage pe care l-am luat de curiozitate (unt…can you blame me?) si care statea deja de vreo luna in congelator. Am mai gasit prin congelator niste afine si zmeura congelate de anul trecut si care nu au mai ajuns in smoothies. A iesit situatia de mai jos.

Ingrediente:

500 g capsuni
500 g fructe rosii congelate (sau proaspete daca aveti)
1 aluat fraged cu unt
coaja de la o lamaie
2 linguri de otet balsamic
1/4 lingurita de amaro (nu e obligatoriu)
250 g zahar brun
70 g amidon de porumb

Metoda:

  1. Incinge cuptorul la 180 C.
  2. Amesteca fructele cu coaja de lamaie, otetul balsamic, amaro, zaharul brun si putin piper proaspat macinat. Adauga amidonul si amesteca.
  3. Toarna amestecul intr-o forma de placinta.
  4. Intinde aluatul si acum sunt doua variante. Poti sa acoperi complet placinta si doar sa intepi cu furculita din loc in loc sau sau decupezi ce forme vrei gen opera de arta din foto. Se apasa bine marginile de forma (in ambele cazuri). Poti sa dai aluatul cu o pensula cu galbenus de ou si sa presari zahar sau doar sa presari zaharul.
  5. Se coace 40 de minute.
  6. Se incearca sa se lase la racit si se serveste la temperatura camerei. Niste frisca sau inghetata nu deranjeaza pe nimeni.

 

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *