Placinta cu mere si struguri sau Legends of the Fall

Daca tot nu vine iarna o data, ne-am bucurat de o placinta cu mere si struguri, numa buna pe vremea asta inchisa si rece.

Pentru aluat se amesteca 375 gr faina, 1 lingura de zahar si o linguritza de sare si se adauga 200 gr unt pana se face ca un nisip ud. Adaugam putina apa rece pana se leaga. Se imparte in 2, se imbaraca in folie alimentara, se turtesc ca doua placinte si lasa la frigider cel putin o ora (nu le uitati mai mult de 2 zile).

Intre timp se face umplutura: 3 mere se curata de coaja si se taie felii subtiri. Intr-un vas se pun merele taiate, struguri rosii/negri de care gasiti cam un ciorchine gras (boabele taiate in jumate), zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca des si se lasa pe foc mic cam 30-40 minute pana se leaga si fructele sunt bine coapte. Se lasa la racit.

Una din cele 2 foi se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta din ceramica (a mea e de la ikea). Se ingheata bine in congelator 10 minute, dupa care se coace orb 25-30 minte la 190C pana marginile se fac aurii. Se lasa la racit complet. Cand e rece se umple cu fructele si ele reci si se acopera cu cealalta foaie, din care s-au taiat in prealabil niste forme (eu am taiat niste frunze dar orice gaura prin care sa iasa aburul e ok). Se lipesc bine marginile si se da la cuptor cam 50min – 1 ora pana este aurie si zeama a bolborsit si s-a scurs. Daca nu vreti sa frecati la cuptor dupa aia, puneti o tava dedesubt in care sa curga zeama lipicioasa. Se serveste calda, dar si rece e buna daca mai ramane.

Asta a fost Legend of the Fall (cine s-a gandit la Brad Pitt…sorry).

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *