Prajitura cu mere, dovlecel, pastarnac si pralina de fistic

Foodie man s-a intors de la sailing prin insulele grecesti cu o gramanda de fistic si am incercat sa il folosesc cat mai des. Prajitura asta ascunde si niste legume asa ca pare foarte virtuoasa (desi are niste cantitati serioase de zahar si grasimi), dar asta o face cu atat mai delicioasa.

Ingrediente:

400 g faina
2 lingurite scortisoara
2 lingurite ghimbir macinat
½ lingurita de cuisoare macinate
1 lingurita de piper proaspat macinat
220 g zahar
20 g nuca de cocos rasa
4 oua batute putin
400 ml ulei de floarea soarelui
100 g caise uscate tocate marunt
1 dovlecel ras
1 morcov ras
1 pastarnac ras (in total cam 350 g de legume)

Pralina de fistic
110 g zahar
35 g fistic tocat

Crema
400 g branza crema
100 g unt
240 g zahar pudra

Metoda

Pentru pralina de fistic se pregateste o tava cu foaie de copt. Se pune zaharul intr-o craticioara la foc mare si se agita (doar scuturand cratita, nu bagam o lingura in zahar) 4-5 pana ce caramelul este auriu. Se adauga fisticul si se roteste craticioara pana ce fisticul e acoperit de caramel. Se toarna in tava pregatita si se lasa 30 de minte sa se raceasca, apoi se zdrobeste pentru a obtine pralinul.

Se incinge cuptorul la 180 C. Se da cu grasime o forma rotunda si se pune hartie de copt de baza. Se amesteca faina cu condimentele, apoi se adauga zaharul si nuca de cocos. Intr-un bol separat de combina ouale cu uleiul apoi se adauga peste faina. Adaugam legumele rase si caisele tocate. Se toarna compozitia in tava pregatita si se da la cuptor 1 ora si un sfert. Se lasa la racit complet in forma.

Pentru crema se amesteca cu un tel branza cu untul si zaharul pudra. Se intinde cu o spatula peste prajitura si se presara deasupra pralina de fistic.

Dupamieze frumoase cu o felie de prajitura si o cafea…

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *