Pulled Pork

Prima data am gustat pulled pork anul trecut si mi-a placut tare, este exact ce ai manca intr-o zi friguroasa de toamna cand la pranz nu mai merge doar cu o salata. Este ceea ce se numeste soul food, adica buna de iti mergela pentru suflet (si in general mai putin buna pentru silueta ). Si cum amintirile ma chinuiau cu pulled pork de Harlem (Harlem story aici) am zis sa incerc si eu totusi. Mai ales ca nu prea mancam porc si e pacat, ca e tare bun (da Mazi, uite ca am auzit ce tot zici tu despre porc si de data asta te-am si ascultat).

Sambata trecuta foodie man a dus foodie kids sa ii dea prin gropi la Peris (boys day out) la o iesire prieteneasca de offroad, dar eu am declinat politicos.

Eu am stat frumos acasa si m-am jucat cu niste bucati de porc de Peris, primite de la producator sa imi fac de cap cu ele. Porcul asta de Peris e tare bun, sau cel putin asa mi s-a parut mie care nu mai pipaisem niste porc de mult, dar si mama soacra a zis “uite ce carne frumoasa” si ea stie.

Pulled pork se face incredibil de usor, really, e un fel pe care oricine il poate face, chiar daca nu a calcat prin bucatarie ever. Nici nu trebuie multe ingrediente (beside the pork), niste condimente si o ceapa. Hai ca e chiar usor.

Se ia o bucata de porc cu ceva grasime prin ea, eu am avut o bucata de spata si se da cu niste rub, de preferinta NOMU BBQ RUB ca are si miros de fum incorporat. Altfel orice mix de fripturi/gratare works, numa sa aiba si ceva paprika. Apoi se pune la frigider minim 1 ora dar cel mai bine peste nopate. Am facut actiunea asta vineri seara.

Se scoate din frigider, se lasa pana ajunge la temperatura camerei si apoi se pune intr-o cratita cu capac, eu am scos la lupta oala Creuset, pe felii de ceapa si o frunza de dafin.

Se da la cuptorul incins la 150 grade si se uita acolo vreo 4 ore. Mai usor de atat nu exista. E gata cand un termometru inserat la mijloc arata 70 grade, dar in lipsa de asa ustesila de bucatarie avansata se testeaza cu o furculita, daca se rupe fasii e facut.

Se scoate din cratita si se rupe fasii cu 2 furculite, asta e partea cea mai grea din toata reteta. Se toarna deasupra sosul ramas in cratita (the yumm) si…gata. Asta a fost tot.

Eu l-am pus intr-o chifla, cu ceva sos BBQ de la Heinz (si asta cu miros de fum) si felii de castravete murat, am stat afara in fund pe scari si am mancat cu ochii la iarba inca verde si cerul albastru…Perfect saturday lunch by myself. Care nu s-a mai intamplat de foarte mult timp, deci m-am bucurat de el mult.

Daca vreti si voi niste porc de Peris, sau macar sa vedeti o macelarie frumoasa, gasiti porcu in  magazinul lor din Bucuresti sau chiar la locul faptei in Peris.

0

6 thoughts on “Pulled Pork

  1. Mihai

    Imi zisese si mie cineva de magazinul asta ca are carne foarte buna, doar ca nu am apucat sa ajung acolo. Dar o sa-i trec pragul saptamana viitoare, ca ma aprovizionez pentru onomastica. Poate iti fur si reteta, cine stie… 🙂

  2. Sorana

    Il bagi la cuptor fara apa, fara nimic … lichid sau uleios? Sta 4 ore doar in ce iese din propria grasime ….?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *