Cheesecake cu dovleac

Nici un sezon fara cheesecake de sezon….in decembrie cheesecake cu dovleac.  Dureaza mai mult decat celelalte (imediat vedeti de ce) dar este absolut minunata.

Preparatul incepe cu 2 zile inainte de servire (mult, I know, dar in serile de iarna…ce altceva e de facut?). Se curata si taie dovleacul (cam 800 gr curatat)  in cuburi si se pune intr-o cratita cu niste unt,  zahar din ochi si ceva scortisoara. Se lasa pana se inmoaie bine, apoi se face piure. Piureul se pune intr-o punga sau recipient si se da peste noapte in congelator.

A doua zi se scoate si pune la dezghetat intr-o sita. Apa se scurge si ramane un piure cu gust concentrat de dovleac, care altfel nu sunt asa parfumati. Procedeul asta de inghetare-dezghetare pentru a accentua gustul l-am invatat de la Gordon . Toamna fac cateva pungi cu piure din asta, sa am in caz de pofte cu dovleac.

Urmeaza preparatul clasic de cheesecake. Blatul se pregateste ca mai inainte.

Umplutura e o variatiune pe tema branzei, sa o mai schimbam un pic pe Philly (nothing against it dar totusi, sa nu devenim plictisitori…). Se amesteca 200gr mascarpone, 125ml creme fraiche (Esquisa), 70 ml smantana (din cea care se pune pe sarmale, nu cea lichida de gatit), 50 gr de zahar, si 2 galbenuse de ou. Se incorporeaza si piureul de dovleac bine scurs. Se bat albusele spuma si se adauga 25 gr de zahar. Se incorporeaza si semi-bezeaua in compozitie, incet.

Se toarna peste blatul de biscuiti si se da la cuptor 50 min, pana ce se intareste usor. Dupa ce se scoate din cuptor si se raceste se da la frigider peste noapte.

Si, finally, in a 3 zi se scoate din forma si se serveste. Asteptarea merita cu siguranta.

1

3 thoughts on “Cheesecake cu dovleac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *