Risotto cu sfecla rosie

Desi e miez de iarna ma duc constiincioasa la Piata Obor in fiecare sambata. Oferta este limitata dar exista 🙂 Printre legumele care sunt pe taraba in februarie am gasit multa sfecla rosie asa ca mereu scap in cos cateva pe langa citrice si flori.

O coc la cuptor in folie de aluminiu si o mancam in salate, ori simpla ori cu alte legume (am incercat cu cartofi fierti si este minunata cu un dressing simplu)

Dar cel mai mult imi place in acest risotto, pe care l-am incercat prima data la London Street Bakery la o iesire cu bloggeri. Nu l-am facut acasa de multe ori dar de cate ori il vad pe vreun meniu de atunci il iau. Este risotto meu preferat, daca nu il socotim pe cel cu trufe in sezon.

Ingrediente:

3 sfecle rosii (cam 500 g)
1,5 l supa de legume sau pui
1 ceapa tocata
3 catei de usturoi tocati fin
300 g orez de risotto (arborio)
125 ml vin rosu
60 g unt
Frunze de cimbru

Metoda:

  1. Incingem cuptorul la 200 C si invelim fiecare sfecla in folie de aluminiu. O punem la cuptor pe o tava 45-60 minute. O incercam cu furculita daca s-a facut, depinde de marime.
  2. Dupa ce s-a copt si racit putin, o curatam de coaja si o taiem cuburi. O stropim cu ulei de masline si o dam din nou la cuptor pana se caramelizeaza putin.
  3. Amestecam intr-un blender sfecla caramelizata cu supa.
  4. Intr-o cratita calim 5 minute in ulei de masline ceapa si usturoiul tocate, punem si frunze de cimbru. Adaugam orezul si gatim 2 minute sa fie boabele bine acoperite de ulei. Punem vinul rosu si lasam se se evapore.
  5. Adaugam cu un polonic supa de sfecla, pe rand pana scade fiecare polonic, si amestecam incontinuu 20 de minute, tot adaugand supa de cate ori scade.
  6. Verificam ca orezul este gatit. S-ar putea sa nu folosim toata supa, iar orezul trebuie sa fie aldente.
  7. Oprim focul si punem in risotto untul, amestecam bine.
  8. Servim cald, cu frunze de cimbru si branza de capra sfaramata daca dorim.

Culoarea este incredibila si cele 20 de minute de amestecat fac bine la psihic, eu ii zic meditatie de bucatarie 🙂 Si datorita culorii este o idee buna sa il gatiti de Valentine’s Day, acusica vine.

Pofta buna!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *