Salata de toamna cu dressing de mustar

Desi peste tot scrie ce buna si sanatoasa este kale nu pot sa zic ca m-au impresionat cu ceva aceste frunze. Asta pana am facut o salata de toamna care mi-a placut asa tare ca nu trec pe langa raftul cu frunze acum fara sa verific daca este si kale acolo si sa cumpar o casoleta ca sa mai fac o data salata.

De obicei kale se gateste (fiarta, oparita) sau se face suc, dar niciuna din variante nu imi suradea. Pentru o salata frunzele sunt prea tari ca sa le poti manca ca atare. Secretul sta intr-un masaj bun cu niste mustar (eu folosesc Maille, imi place cel mai mult).

Ingrediente:

1 cartof dulce taiat in bucati
o mana de frunze de kale, tulpina taiata si frunzele taiate in bucati
1 mar crocant (pink lady, honey crisp) taiat in opt
un pumn de migdale
felii de pecorino
1 lingura de mustar Dijon de la Maille
ulei de masline, suc de lamaie

Metoda:

1. Se incinge cuptorul la 200 C si pune la copt cartoful dulce stropit cu ulei de masline si asezonat. Se coace 20 de minute.

2. In ultimile 5-7 minute se adauga pe tava si migdalele.

3. In timp ce se coace cartoful se face un dressing cu mustar, o lingura de suc de lamaie, 2 linguri de ulei de masline si sare. Se toarna peste frunzele de kale si se maseaza bine cu mainile sa se fragazeasca bine frunzele.

4. Migdalele coapte si racite se taie grosier.

5. Se adauga peste kale cartoful, bucatile de mar, migdalele taiate si feliile de pecorino.

kalemustar

Si pentru ca tot este mustarul meu preferat, de curand am avut ocazia sa particip si la o cina gourmet by Maille pregatita de Chef Joseph Hadad.

Maille Foodie Family

Partea mea preferata a serii a fost faimosul sorbet de mustar creat de Joseph si discutiile spumoase din jurul mesei (si nu numai din cauza paharelor cu Moet 🙂 ). Mai mult despre fiecare fel al serii a povestit Madalin aici.

Eu pot sa va spun ca a fost o seara frumoasa cu oameni frumosi alaturi de Maille care de curand a lansat pe site “Le club gastronomique“, unde veti gasi tot felul de articole interesante si mail ales o lista minunata…The Ultimate Foodie 50, cele 50 de tehnici, experiente si gusturi care definesc un foodie adevarat. Evident ca am bifat muuuulte din ele 🙂 Let me know cate ai bifat si tu!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *