Somon slow cooked cu citrice si fenicul

Rapid. Sanatos. Delicios. Cam asa il pot descrie pe somonul asta. Care de altfel a fost si prima mea incercare de peste slow cooked. Metoda mea obisnuita era sub grill in cuptor. Dar somonul este destul de pretentios la gatit, foarte usor poate deveni over cooked. Metoda asta este insa foarte permisiva, nu stiu cum ar putea da gres.

In plus este nevoie de pregatire minimala, fileul de somon se pune in tava intreg. Dar sa o luam de la inceput.

Ingrediente: 1 fenicul, 2 portocale rosii (sau normale daca nu gasim rosii. Eu am facut o excursie de 1 ora pana la Lidl numai pentru portocalele astea), 1 lamaie, 2-3 fileuri intregi de somon, sare, piper, ulei de masline, marar pentru decor, chili pentru cine vrea mai iute.

Se incinge cuptorul la numai 135 grade. Se taie in felii subtirii feniculul si citricile, si se aseaza total aleator pe fundul unei tavi mari care merge la cuptor. Se asezoneaza bine.

Somonul se curata de piele, se asezoneaza si el bine si se aseaza in tava, peste fenicul si citrice. Se toarna un fir subtire de ulei de masline peste si se da la cuptor 30-40 minute ca sa fie medium rare asa cum trebuie 🙂 Daca va place bine facut lasati mai mult (desi nu va recomand, dar fiecare cu gustul lui)

Se rup cu 2 furculite bucati de somon, se aseaza frumos pe un platou si se pun deasupra citricile si feniculul coapte. Se decoreaza cu marar si cativa fulgi de sare de mare.

somon citrice foodie family

Este un fel potrivit de gatit pentru musafiri, noi l-am facut pentru traditionalele noastre Sunday Lunches with Friends. Cantitatile se pot mari foarte usor dupa numarul de invitati.

0

One thought on “Somon slow cooked cu citrice si fenicul

  1. Pingback: Idei cu portocale rosii | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *