Sorbet de coacaze rosii

De cand a dat caldura asta maxima mancam zilnic inghetata, mai ales de fructe. Nu stiu de ce insa nu am apucat sa povestesc despre ele aici pe blog asa ca saptamana asta o sa scriu numai de inghetate. Si o sa incep cu preferata noastra, sorbeto de coacaze rosii. Imi place mai ales pentru ca nu prea gasesti aroma asta de cumparat si pentru ca o fac din coacazele care cresc la noi in curte (la tara) si le-am cules eu, therefore sunt cele mai bune din lume.

Nu se face cel mai repede dar este de departe cea mai buna. Pentru inghetata asta m-am inspirat dintr-o reteta a Nigellei (numa ca ea ii zice slushy si pune si niscavai alcool si mult mai mult zahar, dar metoda de acolo e).

Se pun intr-un vas 750 de gr de coacaze rosii cu codite cu tot (so no work there) cu 300 gr de zahar, coaja si sucul de la o portocala, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor (180 gr) o ora. Se lasa la racit.

Acum urmeaza partea mai muncitoreasca, se dau prin sita coacazele coapte si racite, cu tot sucul lasat in tava cu tot. Eu folosesc sita asta de Kitchen Shop, merge bine si rapid. Si rezultatul acestei strecurari se pune in masina de inghetata.

Rezultatul…

Perfectiune pe timp de vara. Enjoy: )

0

2 thoughts on “Sorbet de coacaze rosii

  1. Andie

    Mrs. Foodie,
    Ce te mai invidiez pentru grădina aia cu coacaze… Totuși, pe caldurile astea, cum de te induri sa dai drumul la cuptor o ora? Eu nici măcar nu pot sa mișc, daramite sa stau lângă o (alta) sursa de caldura!
    XO

  2. Monica Post author

    Merci 🙂 pai fac asa, le pun la cuptor la 11 noaptea ca oricum nu mai stam in bucatarie la ora aia si e mai racoare afara. Si pana a doua zi se racesc. Voila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *