Sos de rosii pentru paste

Stiu ca am promis ca o sa scriu in fiecare saptamana dar am fost bolnav. Am avut gripa si eu si Filip si febra mare de tot de ziceai ca stau pe soare si nasu infundat care e foarte naspa. Mami ne-a lasat sa ne uitam la desene in romana toata saptamana aia asta a fost tare ca altfel nu ne lasa. Nu am mancat decat banane si sticsuri toata saptamana ca altceva nu mi-a placut si nici sa gatesc nu am vrut ca ma durea capu.

Pe urma in saptamana de dupa aia am facut un milion de fise pe care le-au facut la scoala colegii mei si mami a zis ca trebuie sa le facem sa nu raman in urma si nu am avut timp sa mai fac nimica altceva. Si dupa asta am apucat si eu in sfarsit sa gatesc.

Si mami a zis sa facem ceva usor si repede si a zis sa fac sosul de rosii pentru paste ca e de baza si mie imi plac oricum pastele asa ca e bine sa stiu o reteta care imi place tare si pe care o pot face singur. A fost bine ca am facut paste ca tati era plecat in Singapore, altfel iar trebuia sa fac ceva cu carne. Tati mananca mereu carne…

Pentru sosul de rosii de paste nu trebuie multe lucruri:

– o ceapa tocata (e mai bine sa o toace mami ca eu plang de la ea)

– niste catei de usturoi (l-am pacalit pe Filip sa ii curete ca eu ma plictisesc la ei)

– ulei de masline

– o conserva de rosii (mami zice ca pentru sos mereu sunt mai bune rosiile din conserva)

Intr-o cratita mica am pus uleiul sa se incinga si pe urma am pus ceapa si usturoiul taiate de mami. Daca eram singur le puneam in mixer ca asa nu mai plangi. Am amestecat bine cu o lingura de lemn. Am lasat lingura in cratita dar mami m-a certat ca “nu facem sos de lingura”. Pe urma am avut grija sa o pun pe o farfurie langa.  Trebuie sa ai grija sa nu se faca ceapa maro ca atunci e arsa si nu mai e buna. Deci pana se face maro am pus rosiile tocate din conserva si niste sare si am amestecat bine si pe urma am lasat sa bolboroseasca vreo 10 minute.

Si asta e tot. La sfarsit am pus mixerul in sos ca sa fie bun, ca mie nu imi place daca sunt bucati intregi in el. Mami a luat de la magazin niste gnochi, astia sunt ca niste mini galuste de cartofi bune de care am mancat eu cand am fost in Italia. Galustile le-am fiert in niste apa cu sare, mami mereu zice sa pun multa sare in apa in care fierb pastele si am pus si aici. Zice sa fie sarata ca apa de mare da aia e scarboasa ca am inghitit eu o data la mare si e sarata rau. Galustile sunt gata cand plutesc deasupra si le prinzi cu o sita.

Le-am pus pe o farfurie cu sosul meu de rosii si mult parmezan. Parmezanul e foarte bun, Filip mananca bucati intregi da mie imi place ras peste sos.

Mie mi s-a parut simplu sa fac sosul asta si e usor de tinut minte reteta.

 

1

One thought on “Sos de rosii pentru paste

  1. The Wandering Oltean

    Un pic cu întârziere dar îmi pare rău sa aud ca ai fost bolnav :(. Măcar ai putut sa vezi mai multe desene 🙂

    Mi-a plăcut postul asta la fel de mult ca și celalalt. Sper sa scrii cât mai multe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *