Taitei unicorn

Dupa cum povesteam la inceputul anului, mancarea mov este una din tendintele foodie in 2017. Inghetata de ube am facut deja luna trecuta si mi-a placut foarte mult dar si mai impresionata am fost de taitetii unicorn sau unicorn noodles cum ii gasiti pe marele world wide web.

Daca anul trecut am gatit cu varza rosie caracatita si somon, anul asta se pare ca voi face o multime de taitei mov. Sunt prea frumosi si deliciosi si simplu de facut ca sa nu ii incercati macar o data. Cu un drum la mega din coltul strazii va luati tot ce trebuie si in 30 de minute se intampla cea mai frumoasa farfurie.

Fata de metoda de anul trecut cand foloseam suc de varza rosie de data asta o fierbem in apa. E prima data cand fac supa de varza, btw 🙂

Ingrediente:

1 varza rosie

1 punga de taieti de orez (glass noodles, la sectiunea alimente asiatice)

suc de la 1 lamaie

Metoda:

  1. Se pune la fiert o oala cu apa. Varza rosie o curatam de frunzele vestede si o taiem in sferturi. O punem la fiert 10-15 minute.
  2. Scoatem varza din supa, luam oala de pe foc si punem taietii de orez. Ii lasam la colorat si inmuiat 10-15 minute.
  3. Scurgem de supa taiteii si ii punem intr-un vas. Au o culoarea albastruie. Nu va alarmati. Turnati peste taitei sucul de lamaie si priviti cum se transforma sub ochii vostri in cei mai mov taitei din lume.
  4. Eu i-am asortat cu niste avocado, edamame si ciupercute enoki trase la tigaie 5 minute dar ii puteti folosi in orice fel de combinatii si cu ce va place.

O alta minune cu varza rosie 🙂

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *