Tarta Black Forest

Aceasta combinatie intre prajitura clasica Black Forest si o tarta cu ciocolata mi s-a parut fenomenala. Am folosit cirese congelate de la Mega Image dar daca aveti prin congelator niste visine puse vara trecuta cu atat mai bine. Sau si mai bine sa o faceti cand sunt cirese proaspete in piata.

Ingrediente:

60 g alune de padure
200 g faina
180 g zahar
120 g unt
1 galbenus
Coaja de la o lamaie si o portocala
125 ml vin dulce (eu am pus Marsala)
1 lingurita extract de vanilie
400 g cirese fara samburi
140 g ciocolata neagra (min 70%)
110 g zahar
100 g unt
2 oua
160 g gem de cirese

Metoda:

  1. Pentru aluatul de tarta mai intai tocam 30 g de alune (intr-un procesor) pana sunt toacate fin.  Adaugam faina si 55g de zahar si amestecam. Adaugam unt si amestecam pana avem consitenta unui pesmet. Adaugam galbenusul si o lingura de apa rece si amestecam pana se leaga. Formam un disc si punem aluatul la frigider intr-o folie de plastic. Racim o ora.
  2. Incalzim cuptorul la 200 C. Rulam aluatul si il punem intr-o forma de tarta. Racim din nou, 20 de minute. Coacem in orb 12 minute, apoi fara hartie si greutati inca 10 minute pana este complet copt. Lasam la racit si reducem cuptorul la 160 C.
  3. Facem siropul de cirese. Punem coaja de citrice, vinul, vanilia, ciresele, 125 g zahar si 250 ml apa intr-un vas pe foc. Aducem la fierbere 5 minute, apoi scoatem ciresele si lasam siropul la redus  cam 10 minute (sa ramana 2 treimi).
  4. Facem umplutura de ciocolata. Punem ciocolata intr-un vas rezistent la cald. Amestecam 75 g zahar cu 2 linguri de apa intr-un vas pe foc. Amestecam pana se dizolva zaharul. Adaugam untul si il lasam sa se topeasca. Turnam untul fierbinte peste ciocolata, lasam 5 minute si apoi amestecam.
  5. Punem cele 2 oua si restul de zahar intr-un mixer si amestecam 5 minute. Adaugam mixul de ciocolata si amestecam.
  6. Intindem gemul de cirese peste blatul racit. Presaram jumatate de cirese. Turnam umplutura de ciocolata si presaram celelalte cirese. Coacem 40 de minute.
  7. Scoatem din cuptor si dam cu o pensula siropul peste tarta, la 5 minute pana se raceste complet (cam de 4-5 ori).
  8. Restul de 30 g alune le prajim rapid 2-3 minute, apoi le tocam grosier si le presaram peste tarta.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *