Tarta cu capsuni si busuioc

Pe ultima suta de metrii cu capsuni, am facut vreo 10 borcane de gem si o tarta intr-o combinatie deosebita si mai putin intalnita: capsuni cu busuioc. Tarta asta e usor de facut si pune foarte bine in valoare aromele verii.

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se coace orb aluatul fraged in forma de tarta (aluatul fraged poate fi home made sau de cumparat, cum aveti chef si timp) 20 de minute pana se face auriu pe margini.

Se amesteca 1 kg de capsuni curatate si taiate in bucati de marimi egale cu 125 gr de zahar brun, 8-10 frunze de busuioc taiate fasii si 60 gr de amidon de porumb. Caspunile trebuie sa para acoperite de o pasta subtire.

Se toarna capsunile in forma de tarta si se orneaza deasupra cu fasii de aluat (nu e neaparat necesar, dar da mai frumos la prezentare). In acealasi cuptor incins se da tarta aproximativ o ora, pana cand capsunile au o consistenta de gem si crusta s-a copt bine. Daca incepe sa se arda pe margini, le puteti acoperi cu putina folie de aluminiu.

Se serveste calda sau rece, aromele sunt fantastice in oricare varianta. Nu strica langa si niste inghetata daca aveti. Enjoy 🙂

 

1

5 thoughts on “Tarta cu capsuni si busuioc

  1. Andreea

    Am facut si eu niste scones si un ice tea cu capsuni si busuioc. E chiar foarte buna combinatia asta si pana anul trecut nici nu m-as fi gandit la ea :).

  2. Monica Post author

    @Andreea: asa e, si tare rau imi pare ca am descoperit-o abia acum si nu se mai prea gasesc capsuni…

  3. mihaela selimes

    Teoria bucatarilor italieni din zona mediteraneana e ca busuiocul se foloseste exclusiv proaspat, deci nici vorba de a-l pune in cuptor, si neaparat rupt cu miinile, nu taiat, ambele pentru ca astfel da maximul de aroma si isi mentine proprietatile organoleptice. Asadar, frunzele lui se adauga exclusiv la sfirsit, indiferent de tipul de reteta.
    Aceiasi bucatari ar considera o monstruozitate reteta prezentata, cu busuiocul trecut prin cuptor, unde practic dispare.
    Sint bune referirile la Paris etc insa putin exercitiu al simturilor e obligatoriu, pentru cine doreste sa-i invete si pe altii, nu doar sa practice gatitul ca hobby si atit.

  4. Monica Post author

    Multumesc pentru informatii Mihaela. Dar mie imi place sa incerc lucruri si in afara teoriei, pana la urma asa se fac marile descoperiri 🙂 Te asigur ca busuiocul nu a disparut deloc la cuptor, si cine a incercat tarta, l-a gasit imediat. Care referiri la Paris?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *