Tarta cu dovleac si fulgi de zapada

Acum 2 saptamani cand am facut de fapt tarta asta nici nu ma gandeam cata zapada o sa fie, ca o sa se inchida scoala, ca o sa mi se rupa copacii in curte de greutatea ghetii, a zapezii si a vantului…acum ca imi odihnesc spatele dupa ce am basculat metrii de zapada inghetata prin curte, am legat pomi de gard si alte munci gospodaresti de sezon, sa stam comod la caldurica si sa povestim reteta.

Un dovleac potrivit, din ala lunguietz, se curata de coaja si seminte si se taie cubulete. Cubuletzele se fierb vreo 15 minute pana se inmoaie si se fac piure.  Intr-o forma se intinde aluatul de tarta (din ala gata facut fresh de la megaimage) si se coace orb tot cam 15 minute la 180C.

Intr-un castron am batut 3 oua cu 150 gr de zahar brun (mi se pare mie mai aromat dar merge si din ala alb), apoi se adauga piureul de dovleac, 250 ml de smantana lichida, 1 lingura de apa de flori de portocal si 1 linguritza de scortisoara amestecata cu nucsoara. Se toarna tot amestecu asta in tarta semicoapta si se da la cuptor inca 30-35 de minute.

Cand s-a racit am facut fulgi de zapada din zahar pudra cu o forma de ornat cafeaua (are foodie man o colectie de forme din astea de motzat cafelele). Si voila, tarta buna de mancat pe viscol.

2

One thought on “Tarta cu dovleac si fulgi de zapada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *