Tarta de ciocolata cu zmeura

Cred ca una din cele mai bune combinatii este zmeura cu ciocolata. Asa ca avand in fata (probabil) ultima zmeura de anul asta am facut o tarta frumoasa foc si gustoasa si mai si. Reteta este adaptata dupa maestrul Michel Roux a carui fana suparata sunt de cand am mancat la el in restaurant anul trecut.

Deci sa incepem cu un aluat pate sable (de cumparat, de facut in casa cum are fiecare timp si chef) care se intinde frumos intr-o forma si se da la frigider cam 20 de minute. Intre timp se incinge focul la 190 grade, si cand timpul in frigider a expirat se inteapa aluatul cu o furculita si se coace orb 20 de minute. Se scot hartia si boabele grele, se lasa cuptorul la 180 de grade si se mai coace forma inca 5 minute. Dupa ce se raceste un pic se scoate din forma.

Cand este rece de tot se aseaza frumos zmeura in forma si se preseaza usor sa se lipeasca de aluat.

Pentru crema de ciocolata se incalzeste 250 ml de smantana lichida 35% (cea pe care scrie ca e de frisca) si cand se apropie de clocot se ia de pe foc si se amesteca cu un tel 200 gr de ciocolata neagra taiata in bucati (Valrhona is my choice) si o lingura de miere. Cand este omogenizata se mai adauga 50 grame de unt taiat in bucati mici.

Se toarna crema peste zmeura in forma si se lasa la racit in frigider, minim 2 ore.

Enjoy 🙂

 

 

1

8 thoughts on “Tarta de ciocolata cu zmeura

  1. Monica Post author

    Multumesc 🙂 merge si cu zmeura congelata, numai ca trebuie dezghetata bine si scursa sa nu lase apa.

  2. Pingback: Tartă cu ciocolată neagră, ardei iute și zmeură – KissTheCook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *