Tarta de dovleac cu seminte zaharisite

Desi am promis saptamana trecuta ca povestesc reteta asta, cu intarziere abia acum apare. Intarzierea e din cauze tehnice si mi-a luat vreo cateva zile sa imi depanez calculatorul. Dap, eu singur singurica, cu ceva knowhow de la foodie man. Acum inapoi la reteta.

Pentru ca un dovleac statea cam de mult pe post de decor in bucatarie, intr-o seara am zis sa schimb decorul si asa a ajuns dovleacul intr-o tarta.

Dar mai intai am curatat si taiat dovleacul cubulete si le-am copt pe o tava in cuptor pana s-au inmuiat, dupa care au ajuns piure in blender. Tot in blender am adaugat peste piure (care sa zic ca avea cam 400 ml) asa:  3 oua, 120ml de smantana lichida din cea mai grasa (35%), 110 gr de zahar, 1 lingurita de scortisoara si un vf de sare si am amestecat bine.  Am lasat amestecul un pic in vas sa iasa bulele de aer din el.

Intre timp am copt orb blatul de tarta (I confess, era ready made din cel fresh de la carfur) cam 15 minute pana s-a aurit pe margini, apoi am turnat amestecul cu dovleac si am dat din nou la cuptor aproximativ 30 de minute (cuptor incins la 180 grade) pana cand umplutura pare inchegata dar mai tremura putin.

Se lasa la racit in forma, timp in care am zaharisit semintele de dovleac. Am amestecat 200 gr de seminte crude neprajite cu 1 albus, 6 linguri de zahar si un varf de sare, pana toate semintele au fost acoperite cu albus si zahar. Se pun pe o tava cu hartie de copt si se lasa 15 minute in cuptor (incins tot la 180 grade). Se racesc si ele un pic si se presara peste tarta. Au mai ramas o gramada dar foodie kids le-au lichidat instant.

pumpkin tart

pumpkin tart foodie family

Enjoy 🙂

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *