Tarte cu zmeura si crema de vanilie

Tarta asta mi s-a parut cea mai simpla, rapida si putin creatoare de caldura pe care am facut-o in ultimul timp. De asemenea este si participanta la Dulce Romanie – provocarea lunii iulie. Daca nu stiti despre ideea Dulce Romanie trebuie sa va spun ca este a Mihaelei – de prin lume adunate si mi-a placut foarte tare. Iar provocarea lunii iulie, aruncata la fileu de Simplu si Bun este cu zmeura, vanilie sau branza de capra (cel putin doua) si evident ca m-am aruncat la zmeura cu vanilie, ca asa e in cofetarie.

Numai ca de atata caldura am ajuns sa fac mini tartele astea micutze si dragutze.

La mini tarte am ajuns tot incercand un aluat fraged care nu se intindea deloc, si s-a tot rupt pana m-am lasat pagubasa si l-am pedepsit in frigider unde am uitat de el vreo 4 zile. Pana la urma am intins 4 mini foi pentru 4 mini tarte. Le-am copt 10 minute orb la 180 C pana s-au rumenit frumos pe margini si apoi inca 5 minute fara foaie de copt si boabe grele ca sa se rumeneasca si in mijloc.

Am frecat repede niste branza mascarpone cu zahar pudra si extract de vanilie si am umplut mini tartele cu crema. Apoi motz zmeura frumoasa din piata si coacaze albe.

Iata deci cele mai rapide si frumoase minitarte cu zmeura si vanilie. Enjoy!

 

 

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *