Terina de somon afumat

Luna asta am fost in “terinne” mood. Mai intai terina rustica de porc, acuma asta fancy de somon afumat. Dar adevarul este ca sunt usor de facut, doar amesteci si torni in tava si gata, se prezinta frumos si arata bine si a doua zi (sau a treia…).

Ideea asta cu somonul afumat mi-a venit cand nu stiam ce sa mai fac cu el in afara de pus pe paine. Idee care nu e deloc rea, doamne fereste, ba chiar e unul de sandvishurile pe care le vrea foodie kid la scoala. Sau il vroia, ca si-a cam luat niste vorbe pentru ca “senvishu tau pute bai” si saracu a renuntat sa fie foodie si la scoala. Dar acasa isi face de cap cu somon cat vrea el, asa ca somonu afumat trebuie sa fie cosul meu saptamanal de shopping. Atata matematica are nevoie de omega-urile alea.

So, back to somonu din frigider pe care l-am imprietenit cu o legatura de marar si crema de branza (ultima descoperire este crema de branza dr. otker care merge perfect la reteta asta). Somonul cu crema de branza e o combinatie clasica, prin alte tari mai vestice se pune pe un bagel la micul dejun.

Deci am amestecat somonul afumat, branza si mararul in blender si gata un spread foarte gustos, care poate oricand sa fie intins pe o felie de paine. Cel  mai bine pt amestecat nu cumparati somon felii ca n-are rost, se gaseste si la bucati intregi, asa ca un fileu (somonul afumat de la ocean fish se gaseste si la felii si la bucata).

Pentru o prezentare mai festiva se poate construi o terina, intr-o forma care va place. Se pune pe fundul formei o folie alimentara, apoi se aseaza felii de somon, lasati sa atarne o parte afara. Se umple forma cu crema obtinuta ca mai sus, apoi se inchid feliile de somon si folia. Se lasa la frigider cel putin 12 ore, se desprinde mai usor si se amesteca aromele cel mai bine. cand sunteti gata de servit, se scoate usor, intorcand forma si desprinzand folia alimentara. Merge foarte bine ca aperitiv in perioada festiva care urmeaza.

Enjoy!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *