Terina rustica de porc

Ieri am facut ceva ordine prin congelator si am constat ca s-a adunat atata carne prin el…sa vina Sandy nu alta. Cred ca imi ajunge 2 saptamani. Asa ca mi-am propus sa o gatesc pe toata si nu mai cumpar pana nu fac loc. Cum LAST IN  in colectia “If Sandy comes over” erau niste bucati de porc de Peris ramase de la operatiunea Porcheta, au fost si FIRST OUT si m-am pornit sa fac o frumoasa terina de porc rustica a la francaise asa.

Mai intai am inmuiat in lapte o bucata de bagheta si ea rustica care dupa 2 zile se transformase in arma alba (tare ca piatra). Am mai calit si o ceapa cu 3 catei de usturoi in putin ulei de masline. Am dat la blender cam 400 gr de ficatei de pui si am tocat carnea de porc (cam 700 gr). Intr-un bol mare am amestecat carnea tocata, piureul de ficatei, ceapa calita si racita plus: niste prune uscate tocate bine, 70 gr de fistic, o lingura de frunze de cimbru proaspat, 2 oua batute nitzel, painea scursa bine de lapte si faramitzata, sare si piper dupa gust si am amestecat bine cu o lingura.

Tot amestecul asta l-am pus intr-o forma tapetata cu hartie, am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am pus-o in cuptor la 250 C timp de 50 de minute. Apoi am scos folia si am mai lasat terina in cuptor inca 10 minute sa se rumeneasca deasupra. E gata cand termometrul inserat in terina arata 70 C. Se lasa sa se raceasca bine, cel putin 3 ore inainte de a servi. Si mai buna este a doua zi (cum amdescoperit azi dimineatza).

E voila, terina rustica de porc cu fistic si prune uscate. Langa am pregatit repede si un piure de dovleac, dar merge orice alt piure sau niste spanac.

Bon appetit!

terina rustica porc foodie family

 

1

4 thoughts on “Terina rustica de porc

  1. The Wandering Oltean

    Primul lucru care s-a intamplat cand a venit Sandy a fost ca am pierdut curentul… asa ca multa carne in frigider… not good planning 🙂

    Lasand gluma la o parte, poate fac si eu chestia asta ca am musafiri saptamana viitoare si cred ca s-au saturat de pateu de ficat de pui.

  2. Monica Post author

    La noi se cam opreste curentu asa ca avem generator 🙂 e foarte practic pt musafiri, poti sa o faci cu o zi inainte si in ziua z doar o tai frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *