Tort cu zmeura si ciocolata

Tortul asta l-am facut de ziua lui Filip, singura lui pretentie fiind “sa fie cu ciocolata mama”. Este incredibil de usor de facut, si cum e plin de zmeura prin piete acum, este si pacat sa nu il incercati macar o data. Este minunat!

Pentru blat se incalzeste mai inati 150 ml de lapte cu o lingura de unt (eu le-am bagat la microunde, ca si asa sta degeaba), si cand se topeste untul se adauga niste extract de vanilie.

Intr-un bol se bat 3 oua cu 200 gr de zahar bine bine de tot, pana se fac spuma. Aici ma ajuta Kitchen Aid ca il las sa se zbata cat timp in alt castron (i know, o sa fie multe de spalat, dar I promise u, merita) se combina 175 gr de faina cu 3 linguri din cea mai buna cacao pe care o gasiti si 1 lingurita de bicarbonat. In timp ce robotul merge de zor, se toarna peste laptele cald cu unt in el, si apoi se incorporeaza incet mixul de faina cu o spatula. La sfarsit se adauga si o mana de zmeura si se incorporeaza si ea incet, sa ramana zmeura cat mai intreaga.

Compozitia asta se toarna intr-o forma spring cu hartie de copt de fund si se da la cuptorul incins la 170 C cam 20 de minute. Se lasa la racit in forma, timp in care se pregateste glazura.

Pentru glazura se amesteca 150 ml de smantana dulce cu 150 gr de ciocolata neagra (min 70% cacao) si o lingura de miere, si se amesteca la foc mic pana se topeste ciocolata si are o textura uniforma. Se glazureaza tortul si se decoreaza cu zmeura.  De vis 🙂

 

 

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *