Trufe de ciocolata si fructul pasiunii (si o dare de seama)

Sper ca postand reteta asta o sa ma iertati ca nu am mai scris de secole. De fapt de o luna jumate, dar tot mult este.

Realitatea este ca prima jumate a lunii ianuarie am petrecut-o pe partii (Saas Fee si Sinaia mai precis), apoi in focuri la servici (inchidere de an anyone?), foodie kids la scoala (lectii, lectii, proiecte, lectii..), foodie man pe drumuri si avioane…Si cand sa imi fac curaj si timp sa mai scriu pe blog, m-am implicat (pana peste cap) intr-un proiect frumos dar elaborios despre care o sa va povestesc in cateva saptamani. Spoiler alert….

Dar noroc cu siropoasa sarbatoare indragostita ca am mai gatit si noi altceva decat gratar cu salata. Mai precis niste minunate trufe de ciocolata cu fructul pasiunii, foarte simplu de facut dar de un mare efect. Reteta e inspirata de la Pierre Herme si pot sa spun ca este pentru mine o descoperire, presimt multe trufe in viitor.

Pentru frumoasele trufe avem nevoie de 200 gr ciocolata neagra (the best care gasiti va rog), 80 gr piure de fructul pasiunii strecurat de seminte (3-4 bucati), 10 gr miere, 10 gr smantana lichida, 15 gr unt.

Intr-o craticioara incalzim piureul de fructe cu mierea si smantana, apoi luam de pe foc si amestecam ciocolata pana se incorporeaza bine si crema devine lucioasa. Punem si untul si amestecam bine pana se face si mai lucioasa.

trufe ciocolata foodie family

Se lasa la frigider pana se intareste bine. Cu o linguritza luam ciocolata si formam trufe in mana rapid. Le lasam din nou la frigider. Cand s-au intarit se dau prin cacao (si asta neagra si the best de care gasiti). Din cantitatea asta ies cam 20 de trufe, care au disparut in mod misterios intr-o zi…

La final si un frumos anunt. Avem un nou blogger care se va manifesta pe aici, mai precis Alex aka the foodie kid 🙂 De anul asta, pentru ca a facut 9 ani, gateste o data pe saptamana cina pentru toata familia and will blogg about it. Pozele le va face tot el, asa ca fiti indulgenti o perioada.

2

4 thoughts on “Trufe de ciocolata si fructul pasiunii (si o dare de seama)

  1. Cata

    Toate ca toate, dar “De anul asta, pentru ca a facut 9 ani, gateste o data pe saptamana cina pentru toata familia and will blogg about it”, e una din cele mai misto fraze pe care le-am citit recent! Tinem pumnii si asteptam cu drag rezultatele <3

  2. Monica Post author

    Ei Cata, postarea e mai veche…intre timp foodie teen are 13 ani si alte prioritati 🙂 Dar a scris o perioada.

  3. Pingback: Eat the foodie year -Mai | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *