Una alta #3

TRAVEL

Poiana Brasov

De 1 martie foodie man m-a dus la munte sa sarbatorim aniversarea de cristal (15 ani). Am facut o urcare/coborare de pe munte la lumina lunii pline, sa fie o aniversare to remember. Intreaga poveste aici.

EVENTS

Star Wars Movie in Concert

De anul trecut Orchestra Simfonica Bucuresti a inceput aceasta serie de filme in concert, in care orchestra canta coloana sonora live in timp ce pe ecran vezi filmul. Primul a fost Harry Potter anul trecut pe 1 iunie la care aveam bilete dar nu am mai ajuns (a fost ziua in care ne-a trasnit casa, incendiu, pompieri…) A doua incercare a fost cu noroc si foodie kids au fost impresionati de la primele acorduri cunoscute ale 20th Century Fox. E o experienta ce merita. Abia astept urmatorul concerto-film (se aude ca va fi Indiana Jones, tot cu muzica de John Williams ca si primele doua).

Lansarea ROFTA

Lansarea Asociatiei romane de food trucks, Rofta, a fost un succes. Ma bucur ca suntem printre membrii fondatori cu al nostru foodtruck ZaGerman si speram sa facem lucrurile sa se miste in legislatia de profil care acum are mai lacune si ne asimileaza unui restaurant.

Gala Food Trucks Society

A avut loc si prima gala a Food Trucks Society unde au fost premiate cele mai bune food trucks de anul aceste. Au castigat asa (ourselves included, yeeey!)

  • Best Drink – Prosecco Van
  • Best Dessert – La Nu Stiu Cine
  • Best Hot-DogZa German Wurstwagen
  • Best Seafood – La FincaAlioli Truck
  • Best Ethnic – Arrosticini
  • Best Sandwich – Meat Busters
  • Best Burger – Circus Pub
  • Public’s Choice – Meat Busters
  • Truck of the Year – Meat Busters

Good France / Gout de France

A avut loc a treia editie de Good France pe 21 martie, eveniment organizat de autoritati din Franta si Chef Alain Ducasse. In fiecare an are loc in 150 de tari si au participat la aceasta editie peste 3000 de restaurante care ofera meniuri speciale in aceasta zi, evident cu specific francez. Lansarea evenimentului a avut loc la resedinta Ambasadei Frantei unde chefii de restaurantele participante si-au prezentat signature dish pentru acest eveniment. Au participat anul acesta: Le Bistro Francais, Sabres, L’atelier, Monsieur Joben, Caruso, Gargantua d’Oro, Winestone, Naan Project, Hotel Golden Tulip Victoriei.

Cosmetice Rausch 

Solaris a lansat in Romania gama de produse de ingrijire pentru par de la Rausch. Rausch este specialistul în îngrijirea capilară eficientă și personalizată. Produsele sunt dermocosmetice naturale elvețiene, cu o tradiție datând de la 1890. Josef Wilhelm Rausch (1867-1935) a creat formule de șampon și tonic pentru scalp îmbogățite cu extracte din plante. Cunoscut pentru măiestria sa în postura de „coiffeur” și remarcat datorită eficienței produselor sale, a ajuns în scurt timp furnizor al casei regale de Hohenzollern. In 1949, compania a fost preluată de familia Baumann, care a continuat tradiția de a extrage tot ce e mai prețios din natură și de a dezvolta produse pentru scalp sănătos și păr strălucitor, plin de vitalitate. Extractele vegetale sunt omniprezente în formulele Rausch. Plantele sunt maturate la rece între 3 și 11 luni, pentru rezultate remarcabile în tratarea afecțiunilor specifice.

FOOD

Say

Chef Constantin Turculet impreuna cu Bogdan Leahu a lansat Say Experiences, un proiect cu cine cu meniu fix si pret mai mult decat rezonabil (in jur de 100 lei). Meniul este anuntat de luni pe FB si se pot face rezervari pentru vineri sau sambata. Am incercat o astfel de cina si a fost o placere. Daca vreti sa incercati o experienta noua, just go to Say.

Bistro Mar

Din nou un restaurant de peste, BistroMar e un restaurant-bar care are si stand de vanzare cu peste proaspat. Dar de ce sa il cumperi cand chef Catalin Jernoiu ti-l gateste perfect. Cea mai buna caracatita pe care am mancat-o in ultimul timp, peste gatit perfect si atmosfera specifica unui loc pe care il vezi in vacanta si te intrebi de ce nu e si la noi asa ceva. Acum e, si deja am fost de vreo 10 ori de cand l-am descoperit. Foodie kids si-ar fi dorit sa aiba si desert.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *