Vitello Tonnato Sousvide

Anul asta o sa petrecem de Revelion acasa, cu familia si prietenii. Asta inseamna ca o sa gatesc vreo trei zile de o sa ma rupa spatele dar o sa fie epic. Mai ales ca nu o sa fiu singura, ci voi gati si petrece alaturi de foodie friends Andra of Menta&Rozmarin si Madalin of Wine&Knives.

Cand am facut lista si meniul am intrebat si copiii ce vor sa manance de revelion si foodie kids au fost scurti si la obiect: Vitello Tonnato si bezele 🙂

Vitello Tonnato este felul preferat al lui foodie kid si este o versiune de surf&turf sau sea-meets-earth. Se face traditional cu carne de vitel fiert sau copt, dar este la fel de delicios si cu un piept de curcan sau pui, sau un muschi file de porc. Sosul tonnato se face instant la mixer si mereu am in frigider ingredientele necesare.

Pentru Revelion am ales sa fac Vitello Tonnato la sousvide ca sa il pot face din timp si sa il montez numai inainte sa apara invitatii. In plus fata de metoda traditionala de poaching, va avea textura perfecta si nu voi avea emotii cand il voi taia cu 10 minute inainte.

Folosesc de obicei muschi de vita de Argentina (de la Metro), din care tai partea uniforma din mijloc, partile care raman le toc si le fac burgeri sau chili con carne.

Bucata de muschi (cam de 600 gr) o dau cu sare si piper inainte sa o videz. Am incercat sa ii pastrez cat mai mult forma rotunda ceea ce nu a fost tocmai usor, aparatul de vidat tot il turtea. Dar pana la urma l-am convins. Intre timp am pregatit apa si am setat aparatul de sousvide la 65 C.

vitellotonnatoSV

Carnea a stat la aceasta temperatura 1 ora, dupa care am lasat-o la racit. Am scos-o din punga de vidat si a stat in frigider pana in seara cu pricina.

Separat se face sosul tonnato pentru care folosim:

100 ton la conserva in apa
2 file ansoa
1 lingurita de capere
100 g maioneza
Suc de lamaie

Toate ingredientele se pun in mixer pana sosul are o consistenta omogena.

Inainte de servire carnea se taie in felii subtiri, se aseaza pe o farfurie si se acopera cu sos.

vitellotonnatosousvide

La multi ani!

4

One thought on “Vitello Tonnato Sousvide

  1. Andra

    Ooooh, the joy! Foodie kids clar stiu ce-i bun ^_^. Eu cred ca il fac in weekend-ul asta, ca prea ma gandesc la el de la Revelion incoace 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *