Yes way, Frose!

Nu m-am dat in vant dupa cocktails pana anul acesta. Mai precis de la 5 mai anul acesta, cand pentru party de Cinco de Mayo a trebuit neaparat sa fac margaritas. NEAPARAT! Si nu oricum dar in pahare speciale de margaritas. Dupa care am alergat prin oras panicata cu 1 zi inainte. Anyways a trecut momentul, a ramas si niste tequila care a ajuns in Watermelon Margaritas la petrecerile de peste vara. Sau in Mexicola (tequila +Coca Cola in proportii dupa gust si dispozitie) in unele seri.

Tot din ceva ramas am ajuns sa fac si Frose, mai precis de la o jumatate de sticla de rose ramasa in frigider dupa o sesiune de Sangria, produsa evident pentru un party spaniol. Daca mai fac multe theme parties o sa ma transform in Martha Stewart.

Inapoi la jumatatea de sticla de rose care a ajuns Frose. Daca stiti ce este un slushy (daca nu, este chestia aia dubios colorata care se invarte ca o inghetata la standul cu popcorn la film), daca va place vinul si petrecerile in curte la un gratar atunci o sa va placa precis si Frose.

Ingrediente:

300 ml vin rose
250 g capsuni

50 g zahar

Metoda:

Primul pas (cel mai lung) este sa inghetati vinul rose peste noapte (min 8 ore) intr-o casoleta cu capac. Nu o sa inghete de tot (duh, alcool) dar o sa fie ca o granita, cu multe aschii de gheata.

Capsunile le-am pus la macerat cu zaharul 1 ora, dar si 30 min sunt suficiente. In lipsa de de capsuni merge si cu zmeura sau coacaze rosii, ideea fiind ca vinul isi mai pierde din aroma cand ingheta. Nu stiu de ce, dar o sa il intreb pe Madalin cu prima ocazie.

Intr-un blender punem fructele cu sucul lasat cu tot, sucul de lamaie si vinul inghetat (se scoate usor cu o spatula, in bucati). Zum, zum si gata! You’ve got frose!

frosefoodiefamily

You can thank me later!

A se asorta cu rochie rosie lunga si savurat pe un sezlong, Morodan Style 🙂

frosefoodiefamily2

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *