Atelier de Xmas cookies

Anul trecut inainte de Craciun, la noi la scoala a avut loc o frumoasa serbare. Cu totul diferita de clasica punere in scena de poezii si colinde. Nup, not this time. Am avut ateliere de sezon: am facut coronite de brad, am ornat rame foto, am facut biscuiti si am ornat turta dulce. Iar atelierul de cookies a fost moderat de yours truly 🙂

Pentru atelierul cu pricina m-am pregatit cu de toate, inclusiv cu un cuptor foarte portabil si anume VitaCook. Acuma cuptorul asta nu e my favourite, adica acasa nu l-as folosi (I tried, I really did) dar why settle for second best cand am bunatate de cuptoare? Dar, recunosc, pentru o deplasare la locul faptei a mers de minune. Mai stiti emisiunile lui Jamie cand mergea el cu vanu ala VW sa gateasca pe la diverse ocazii? Asa m-am simtit si eu, incarcata cu un cuptor, si cu tavi cu ingrediente: aluat in cantitati suficiente pentru 6 clase de copii, forme de biscuiti, zahar pudra pentru glazura, ornamente de sezon, etc.

Dupa ce m-am instalat a inceput nebunia. Rand pe rand au venit in cantina scolii (locul de desfasurare al atelierului) cate o clasa de 12 copii, si am avut 30 de minute de serie sa ne facem treaba. Fiecare a primit cate o galushca de aluat pe care au intins-o stil plastelina cu degetele si mainile si au decupat  forme. Le-am asezat pe hartie de copt si tzup in VitaCook care avea avantajul ca puteam urmari cand sunt gata. Cat se coceau biscutii nostri, am ornat turta dulce (ready made) cu glazura si bombonele in culori de sezon (rosu, alb si verde). Si dupa 30 de minute, o alta serie la rand.

Dupa vreo 4 serii/clase deja ma resimteam…copiii foarte dragutzi si dornici, da agitati si galagiosi (duh…xmas was coming to town 🙂 ).  3 ore am facut biscuiti, am impartit forme, am pazit biscuiti fierbinti de manutze dornice si de nasuri ce adulmecau aroma de scortisoara.

Coming back la VitaCook. Dupa cum ziceam nu m-a cucerit. Am incercat sa fac cartofi copti dar a durat de 2 ori cat zicea in carte, iar pentru biscuitii astia am incercat vreo 2 seri la rand sa gasesc combiantia optima de aluat/temperatura/timp de copt, avand termen sa coc 2 serii de biscuti in 20 minute ( pe tava din dotare nu incapeau mai mult de 6, 12 copii – > 2 serii). Adica timp si perseverenta pentru un rezultat onorabil.

Daca totusi va atrage conceptul/ideea va sugerez sa cititi incercarile lui Radu (mai perseverent ca mine in ceea ce priveste aparatu asta). Cat despre mine, il voi folosi doar sa gatesc remote, acasa nu.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *