BBQ la Societe Gourmet

Cand am aflat ca Societe Gourmet s-a mutat pe strada mea, am zis ca e un semn si trebuie sa ma duc din nou la scoala. Initial,  ca foodie serios ce sunt si in cautare de chestii mai avansate m-am inscris la cursul de sosuri, un curs de 4 zile, dar…am fost singura inscrisa asa ca s-a anulat…Bummer.

Dar mi-am luat o parte din revansa la cursul de BBQ. Zic doar o parte, pentru ca la acest curs, besides me and my friend, restul au venit doar sa petreaca o dupamiaza agreabila. Well nimic rau in asta, dar cand vi la un curs fara sa vrei sa inveti ceva ci doar sa iti treaca timpu se creaza o altfel de ambianta.

Nu-i nimica ca am compensat eu pisandu-l si batandu-l la cap pe Daniel (n.a. chef Daniel Wendorf) cu o mie de intrebari.

Sediul in care isi desfasoara acum activitatea Societe Gourmat este fostul restaurant El Bacha din Pipera, asa ca beneficiaza de spatii mari (maybe more than they need), o terasa minunata cu vedere la lac si o bucatarie generoasa, in care a ramas si cuptorul pentru lipie libaneza.

Pentru acest curs de BBQ am pregatit 3 feluri, la antreu o salata cu gazpacho pe post de vinegreta, antricot de vita cu salata de cartofi si leurda si o panacota de soc.

Evident ca m-am inscris sa fac desertul. Am curatat rapid capsunile (am aplicat cu succes the knife skills deprinse anul trecut…ha ha look at me how fast I am) si le-am pus la macerat. La caramel am folosit zahar pudra, cica e mai bine (chiar a iesit frumos) si am amestecat cu smantana lichida  si gelatina foi si siropul de soc (preparat anterior de Daniel). Apoi in forme si la frigider.

[nggallery id=7]

Intre timp colegii au pregatit sosul de BBQ (in care s-a pus Cola 🙂 ) si gazpacho pe post de vinegreta pt salata. Salata a fost garnisita cu felii de paine prajite in ulei cu usturoi si rozmarin…

Prajeala a fost insotita de discutii aprinse “man…no way…io nu mananc paine prajita in ulei”, “lasa ma ca hartia aia absoarbe toata grasimea”, “haide frate ca e nesanatos”…For the record eu am mancat toate cele 3 bucatzele ce mi-au revenit. DELICIOS. Ideea de a folosi gazpacho pe pst de vinegreta e chiar simpatica. 

Next ne-am apucat de gratarul in sine. Antricotul a fost taiat, salata de cartofi cu leurda amestecata.

Carnea nu am marinat-o dar Daniel a pregatit un glaze cu care sa dea pe carne, dar nu de la inceput. Intai vroia sa sa o puna pe gratar si abia dupa ce o intorcea sa o dea cu the glaze. Numai ca….colegii care nu erau atenti la explicatii (mai precis iesisera la tigara si barfe pe terasa) s-au apucat iei sa imbalsameze carnea si ma rog, nu iesit ce trebuia dar in final s-a mancat.

 

Pana am terminat noi de mancat s-a intarit si panacota si am mers sa o montam (am mers io si my friend ca restu…tzushti tot la fumat…tz tz)

Deeeci. Super locatie, super chef (amabil, dragutz, raspunde cu drag numa sa il intrebi, explica de ce si pt ce), mai slabutz cu colegii de clasa da asta nu ai cum sa stii dinainte.

Daca e cineva cu adevarat intersat si vrea la cursul de sosuri…sa ne inscriem mai multi ca altfel nu se tine. Mie tare mi-ar place.

3

6 thoughts on “BBQ la Societe Gourmet

  1. georgiana

    Am auzit numai lucruri bune despre chef daniel, si sotul meu a participat la un team building organizat de acesta unde au facut tot gazpacho, capsuni cu piper, pește(au învățat cum să îl curețe),pâine pe bat, numai bunătăți, abia astept sa incercăm și noi acasă retetele primite cadou. totul s-a petrecut intr-o poeniță.multa pasiune din partea chef-ului daniel.

  2. gabi ene

    as vrea si eu la un curs de sosuri si nu numai
    cred ca suntem oarecum vecine
    si eu stau destul de aproape de el bacha, daca am inteles bine!
    oricum foarte dragut site-ul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *