Edible art

Dupa cum este probabil evident, cel mai mult imi place sa fac prajituri. Noroc ca nu am aceeasi pasiune si pentru mancatul lor, phew…

So anyway, cand am vazut ca la Biscuit va fi atelier de decorat cupcakes….m-am dat peste cap si m-am facut luntre si punte, si am ajuns intr-o seara de marti, pe Magheru chiar cu 30 minute mai devreme. Jumatatea de ora am petrecut-o la Carturesti de unde am cumparat (somebody please stop me) 4 carti despre prajituri, ciocolatzi si decoratiuni pe aceasi tema.

On to the course. La Biscuit ne asteptau gata pregatite tavi cu cupcakes nude 🙂 si Cristina – specialista in decoratiuni comestibile. Mai intai am degustat niste minicupcakes decorate deja de Cristina…well see below

In timp ce noi mancam, Cristina ne explica despre martipan si pasta de zahar (cele 2 ingrediente de baza in decoratiuni), culori, spatule si instrumente (btw, setul albastru din poze e de la Ikea).  Apoi ne-am apucat de decorat, colorat, intins martipan si sculptat pasta de zahar, fiecare cum a lovit-o inspiratia, sub indrumarea Cristinei care ne-a aratat cum sa obtinem diverse forme.

Pentru inspiratie am rasfoit cateva carti din biblioteca Biscuit…

Ce a iesit vedeti mai jos. Eu am facut o campie verde cu albinuta si floricica, o inimioara si un cosuletz cu oua de pasti. Albina a fost micul dejun al lui Alex a doua zi 🙂 Filip a mancat restul.

[nggallery id=6]

Nu trebuie sa fii mare artist, e cam ca jocul cu plastelina cand eram mici. Un pic mana sigura pentru pictat, dar in  rest…child’s play.

Dupa ce ne-am facut de cap si am gadilat si colorat gogoloaie de pasta de zahar, Cristina ne-a aratat cum sa facem trandafiri din martipan…nu e greu deloc (acuma ca am vazut cum se face).

Boooon, acuma ca am invatat lectia, am dat fuga acasa unde aveam o tema: un tort pentru Tudor care implinea un an a doua zi. Si caruia ii promisesem un tort. Inarmata cu 500g de martipan de la Biscuit si cu pasta de zahar deja colorata verde, am produs o frumoasa masinutza. Perfectionistu’ m-a ajutat la designul exterior si finisaje.

O astfel de masinutza de obtine destul de usor. Am facut repede 2 blaturi de tort spongecake si niste buttercream cu vanilie. Le-am montat (2/3 din crema intre blaturi) si le-am taiat pe jumatate. Peste o jumate am pus restul de crema si le-am facut turn. Apoi am rasturnat turnul pe diametru si cu un cutit am taiat forma de masinutza. Peste forma am dat cu pensula gem de caise subtiat, actioneaza ca un lipici. Peste lipicul de caise se pune foaia de martipan intinsa.

Am intins martipanul greeeeeeu al naibi. Se tot rupea, am pus zahar pudra sub el si tot se lipea de blat. Dupa 3 ratari am facut caroseria din 3 bucati, se vede imbinarea dar wtf ca se facuse 11 jumate noaptea si la 1 an Tudor nu cred ca v-a comenta. Finisajele ulterioare au fost usoare. Bombonele Skittles si M&M, tubuletze cu decortiuni de zahar Dr. Otker din careffour in culori asortate (are la raionu cu zahar vanilat si esente de prajituri).

Very nice, non?

Pentru cine e interesat si pasionat deci:

– instrumente si spatule si cele cele se gasesc la magazinul de cofetareala din spatele magazinului Cocor (stradutza visavis de Zara). Beware ca e un magazin cam comunist cu o vanzatoare cam din aceasi perioada, dar daca nu va pasa de atitudinea ei si va doriti cu adevarat ceva de acolo, va descurcati

– martipan si pasta de zahar are la Biscuit la 500g

-decoratiuni si culori la www.kuky-s.ro

2

One thought on “Edible art

  1. Gabi P

    Super taaaree! Vreau si eu sa stiu decorez briosele!!

    PS (off-topic): poza de la nunta, cu palaria chic, e mortala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *