Kitchen Meditation

As vrea sa va povestesc despre o carte minunata, despre cum poate insemna gatitul mai mult decat un act simplu de pune ceva pe masa.

Imi face mare placere sa gatesc (duh) si se intampla sa gatesc si de trei ori pe zi si nu mi se pare o corvoada si nu e niciodata o rutina. In afara prietenilor mei bloggeri, restul nu prea ma inteleg cum stau atata in bucatarie la cratita sau cum sambata dimineata ma trezesc devreme cu gandul sa ma duc la piata.

KitchenMeditationBook

Cand am dat peste cartea asta care povesteste asa frumos cum nu e o rutina sa cureti legume in fiecare zi mi-am spus in sfarsit ca nu sunt dusa. Ca este posibil sa ma faca mai fericita ora 5 cand ajung acasa ca sa ma pregatesc pentru cina decat orice alt proiect. Cum cele 20 minute de amestecat intr-o oala cu risotto ma relaxeaza mai mult decat orice ora de yoga si cum framantatul de aluat face mai bine la nervi ca un sac de box. Gatitul poate fi si este pentru mine este ca o terapie si un outlet creativ.

Nu este o carte de retete care sa te faca un bucatar mai bun, dar este o carte care te pate face sa intelegi cum sa devi unul inteleg relatia pe care o ai cu ingredientele si cu bucataria ca spatiu de relaxare sau creativ. Poate sa te faca sa te gandesti mai mult si mai frumos despre ce inseamna sa te hranesti sau sa ii hranesti pe altii.

Stiti zicala aceea, ca mancare facuta cu dragoste e mai buna? Din cartea aceasta o sa intelegeti de ce.

Autoarea Dana Velden este preot zen si a trait 15 ani intr-un templu, ani petrecuti si in bucataria templului. In prezent scrie la The Kitchn.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *