Raw Food Demo

Luna trecuta am participat la un demo de raw food la foodie kid la scoala. Trebuie sa marturisesc ca nu ma omor cu ideea de raw food, daca nu prajesc niste ceapa intr-o cratita nu mi se pare ca gatesc. Totusi, intr-o vreme ma lovise si pe mine mania raw, evident ca mi-am luat si o carte pe tema asta, dar dupa cateva incercari fara mare succes la public (a se citi la barbatii din familie), am revenit in lumea fiarta si gatita. Sa gatesti raw este mai simplu decat credeti, tot ce va┬átrebuie este un blender capabil si ceva planificare ca majoritatea retelor necesita o inmuiere de diverse seminte/nuci. Cu toate astea am fost (recunosc) putin sceptica la inceput (dupa cum mi se citeste pe fata ­čÖé )

Anyway, iata-ma-ca-s la scoala la demo cu pricina, din 2 mari motive. Unu, foodie kid a auzit ca e ceva cu macare si m-a batut la cap sa mergem, si doi, demo a fost tinut de Pukka Food, my alltime favourite food shop, pentru ca are chestii ce nu se mai gasesc in alte magazine, mai ales cele englezesti.

Au fost pregatite dulciuri (duh, erau copii pe acolo), mai precis niste bombolete.

Iata si reteta: 250 gr miez de nica inmuiat in apa vreo 6 ore min, 125 gr curmale , o lingura de ulei de cocos si niste menta se pun la blender (care este cratitza gatitului raw) si se face o pasta ce se modeleaza in bilute, care se tavalesc in nuca de cocos rasa. Si se obtin niste bombolete foarte gustoase si evident si foarte sanatoase.

Acuma, evident ca niste bombolete din astea sunt mult mai sanatoase decat ciocolata sau alte dulciuri pe care copii le-ar manca toata ziua, asa ca nu sctrica sa fie la frigider o farfurie cu bombolete sa potolesti pofetele dulci ale copiilor (si nici adultii nu ar zice nu). Eu mancat vreo 5 si au fost foarte bune, si m-am simtit si foarte virtuoasa cu asa o varianta healthy.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *