Symmetry Breakfast

Nu cred ca se intampla des o epifanie culinara la Dedulesti. La micii de la Dedulesti. Dar eu am avut :). Nu cu micii (totusi…) dar cu Symmetry Breakfast. La masa cu colegii de excursie la Transilvania Gastronomica a venit vorba de mic dejun si instagram si mancare (like food bloggers do) si atunci am auzit pentru prima data de Symmetry Breakfast si contul lor incredibil de instagram. Si am fost hooked, in autocar pana la Bucuresti numai pe poze m-am uitat.

Fast forward cateva saptamani a inceput scoala si foodie teen invata in seria 2 de la ora 12. Daca foodie kid inghite niste cereala cu lapte intr-o stare semisomnolenta la 7 dimineata, foodie teen care nu mananca nimic la prima ora (seamana cu mama lui) abia pe la 11 sta la masa. Dar ce sa manace? Mic dejun nu merge, pranzul e prea devreme, sa facem un brunch. In fiecare zi. Foodie dream. Si ce imi dai? Pai ia uite tu aici mami niste poze inspirationale…si a fost hooked si el. Asa ca in fiecare zi avem o inspiratie.

Pentru ca nu ne-am multumit cu pozele si cu adaptarea din ochi si experienta a pozelor, a vrut si cartea (gasita pe Amazon)

symmetry breakfast

Cartea a aparut dupa doi ani de cand autorul a postat poze cu telefonul pe instagram. Are 80 de retete, mai ales cele mai ciudate si greu de reprodus, cu multe explicatii de unde i-au venit ideiile, unde sa gasesti ingredientele exotice (daca stai in UK). Dar pe multe le-am adaptat, daca era vreun porridge mai ciudat eu faceam gris cu lapte de exemplu. Croissant nu am facut in casa (duh) ci e de cumparat.

Prezentarea este foarte importanta si pentru foodie teen, care ma intreaba dupa ce vin de un restaurant stelat “ti-a placut paltingul”. Asa ca isi alege retele de pe instagram sau din carte dupa poze. Dar eu zic ca ne iese.

brunchfoodieteen1

bruncfoodieteen2

brunchfoodieteen5

brunchfoodieteen3

brunchfoodieteen7

brunchfoodieteen4

Va recomand deci cu drag aceasta carte care a facut ca cea mai simpla masa a zilei sa fie cea mai frumoasa pentru noi.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *